Pneumatiky

V první řadě vás čeká přezutí pneumatik ze zimních na letní. Změřte, jak hluboký je dezén na letním obutí, abyste nedávali na svůj automobil pneumatiky, s nimiž by už jízda byla riskantní. Zákon stanovuje, že letní pneumatiky by neměly mít dezén menší než 1,6 milimetru (zimní zase 4 milimetry).

Stěrače

Zabrat dostávají hlavně stěrače, často guma popraská, což potom poznáte v okamžiku, kdy začne dost pršet. Jakmile stěrače nejsou schopny dostatečně očistit okno, nemusí být pro vás jízda bezpečná, neboť neuvidíte dobře na vozovku. Zkontrolujte tedy, zda stěrače nepotřebují vyměnit.

Stav podvozku

Chemické ošetření silnic nemá příliš dobrý vliv na podvozek, tlumiče a samotnou karoserii automobilu, a proto zkontrolujte stav podvozku, přichycení jednotlivých plastů a další prvky. Ideální je zajet do automyčky, kde zvolíte program i se spodním mytím, protože jedině tak se zbavíte soli a dalších nežádoucích látek.

Brzdy

V neposlední řadě dostávají v zimě zabrat brzdy, jejichž stav byste měli také překontrolovat. Pozornost věnujte především destičkám a kotoučům, na nichž se často nachází nečistoty zkracující životnost brzd.

Povinné ručení a havarijní pojištění

Když už jste u těch kontrol, nezapomeňte se podívat i na zelenou kartu, zda vám vůbec platí povinné ručení. Třeba vám brzy končí, tudíž se vyplatí podívat se na aktuální nabídky pojištění, možná ušetříte nemalé peníze. Dobré je také sjednat si havarijní pojištění, neboť to vás chrání například v případě, že vám kroupy, které jsou na jaro naprosto běžné, poškodí lak. Velice časté případy jsou s kamínky, jež poškozují čelní skla. V takovém případě se určitě vyplatí připojištění čelního sklad, díky němuž nemusíte platit všechno z vlastní kapsy.

Pojištění online, zelená karta do e-mailu

Doba, kdy kvůli pojištění musíte na pobočku pojišťovny je již pryč. Nyní si pojištění na vozidla sjednáte online za pár minut online ze svého domova. Stačí napsat www.top-pojisteni.cz, zadat základní údaje, v přehledném porovnání si srovnáte jednotlivé produkty od většiny pojišťoven dle ceny nebo kvality. Po výběru pojištění, dokončíte objednávku a na e-mail vám dorazí dokumenty k pojištění včetně zelené karty. Poslední krok pro sjednání pojištění je platba, kterou můžete provést také online.

Zdroj: www.top-pojisteni.cz