Elektromobily navíc neprodukují svým provozem výfukové plyny a jejich celková bilance vlivu na životní prostředí je mnohem lepší než u automobilů se spalovacím motorem. Energii pro baterii lze také získat z obnovitelných zdrojů, tedy s velmi nízkou uhlíkovou stopou.


Pokud jste majitelem vozidla v České republice, nejspíše dost často řešíte, kde si vozidlo nabít. Při pohybu ve městě to zas tak závažný problém není. Zpravidla nejsou vzdálenosti ujeté po městě nijak velké a na každém rohu se nachází zásuvka, ze které je možné čerpat energii pro váš pohon. Pokud ovšem cestujete na větší vzdálenosti je nutná znalost trasy a rozmístění dobíjecích elektrostanic. V České republice jich v současné době stojí zhruba 162. Stanice bývají součástí technologických parků, větších benzinových pump, ale nově také součástí hotelů.


Jestliže si tedy chcete s vaší motorovým miláčkem na elektrický pohon vyrazit na dovolenou po Čechách, můžete navštívit například Hotel Amálka nedaleko Mělníka.

Zdroj: HOTEL.CZ a.s.

Ničím nerušený odpočinek si můžete také užít v Hotelu Ostrov, který se nachází nedaleko česko-německých hranic. Specialitou hotelu je, že zde není signál pro mobilní telefony, a tak opravdu nebudete ničím rušeni. Skvělé místo pro odpočinek od práce.


Při cestách za lyžováním můžete využít třeba nabíjecí stanici u Pytloun Wellness Hotelu v Harrachově. Toto oblíbené zimní středisko nabízí spoustu možností pro zimní sporty všech druhů a po náročném dni si můžete zarelaxovat ve spa centru s výhledem na Čertovu horu.

Zdroj: HOTEL.CZ a.s.


Do budoucna se jistě řada hotelů, kde lze využít dobíjecí stanice, rozšíří a cestování i na delší vzdálenosti bude pro majitele elektromobilů snadné.