Mnozí z motoristické veřejnost si jistě všimli, že pneumatiky korejského výrobce Hankook se v posledních letech vyšvihly na špici mezi renomované výrobce pneumatik. Je to podobná situace jako s vozy značek Hyundai a KIA, které začaly v posledních letech šlapat na paty špičkovým výrobcům jako je VW a Ford. U výrobce pneumatik Hankook k jeho růstu přispěly především dlouhodobé zkušenosti v seriálu cestovních vozů DTM, kde se cizelují sportovní vlastnosti.

Zdroj: Hankook Tire Česká republika s.r.o.

BMW volí Hankook

Pneumatiky Hankook se již osvědčily jako originální výbava osobního vozidla a vlajkové lodi společnosti BMW řady 7. Nyní jsou mimo jiné také součástí originální výbavy aktuální generace BMW X3. Jednou z domén posledního modelu Hankooku je bezpečná a výkonná jízda na sněhu. K té pneumatice dopomáhá dezén významně obohacený o 3D lamely. Hankook oficiálně uvádí, že Winter i*cept RS2 oproti „běžné zimní pneumatice“ disponuje o 28 % větší hustotou lamel.

Zdroj: Hankook Tire Česká republika s.r.o.

Pro ještě lepší záběr na sněhu byla použita relativně neobvyklá metoda záběrových drápků. Jedná se o sérii zdánlivě nenápadných hlubokých 3D lamel rozmístěných ve středových blocích, které efektivně zlepšují záběr na sněhu. Ve výrobě se používá směs s vysokým rozptylem částic siliky, která zamezuje tvrdnutí pneumatik také při velmi nízkých teplotách. Vyšší stupeň elasticity běhounu tak zlepšuje přilnavost na ledu, sněhu a mokré vozovce, což dokládají krátké brzdné dráhy.

Vyplatí se koupit Hankook Winter i*cept RS2?

Winter i*cept RS2 je moderní zimní pneumatika bez kompromisů, která v mnoha aspektech atakuje absolutní špičku ve svém segmentu.

Zdroj: Hankook Tire Česká republika s.r.o.

Více informací najdete na www.hankooktire.com/cz.

Zdroj: Hankook Tire Česká republika s.r.o.