Doba letních dovolených a čas prázdnin se blíží a všichni se začínáme těšit na zasloužený odpočinek a hezké slunečné počasí. Příjemné okamžiky na slunci v nás probouzí energii, dobrou náladu a zahalují naši kůži do krásného opálení. A i když dovolenou nestrávíme zrovna u moře, nesmíme zapomenout na to, že sluneční záření může být pro náš organismus bohužel i škodlivé. Ať už u bazénu, na zahradě, na balkóně nebo na výletu, musíme se vždy pečlivě chránit před škodlivým UV-zářením. Jak se o svou pokožku starat a jak předejít spálení, aby nám sluníčko dělalo pouze radost?

Základním předpokladem je výběr kvalitních opalovacích přípravků. Vždy používejte opalovací přípravky s ochranným faktorem dle typu vaší pleti. Myslete na to, že spálit se dá i ve městě nebo i když je slunce pod mrakem. Lidé, kteří se hůře opalují, by měli volit krém s vysokým ochranným faktorem. SUNDANCE mléko na opalování OF 30 (79,90/200 ml) chrání citlivou pokožku před slunečním zářením ihned po aplikaci. Při pravidelném používání pomáhá chránit kožní buňky před negativními účinky IR-A záření a zabraňuje předčasnému stárnutí buněk pokožky.

Tip: Při dávkování opalovacího přípravku platí: čím více, tím lépe. Krém musí být rozetřen v silné vrstvě, pravidelně a po celém těle. Jedině tak je možné dosáhnout ochranného faktoru uvedeného na obalu. Na celé tělo by mělo být použito 5-6 polévkových lžic (tj. cca 35 ml) krému. Každé dvě hodiny, převážně po koupání nebo sportovní aktivitě, bychom měli pokožku opět namazat. Toto platí i pro voděodolné opalovací přípravky.

Pokud máte citlivou pokožku náchylnou k alergiím, vyberte si SUNDANCE MED gelový krém na opalování Ultra Sensitive s velmi vysokou ochranou OF 50+ (159 Kč/150 ml). Tento opalovací přípravek snižuje riziko podráždění kůže vlivem slunečního záření a poskytuje UVA+UVB ochranu. Díky gelové konzistenci se rychle vstřebává a je ideální pro pokožku se sklonem k Mallorca akné, popř. alergii na slunce (polymorfní dermatóze), lupénce a pro pokožku diabetiků. Vhodný je i pro pokožku s atopickým ekzémem. Je voděodolný, bez parfemace, emulgátorů a tuků.

Teplo a slunečné dny nás lákají ke sportování venku. Vždy je příjemnější se proběhnout po lese nebo v parku, než se potit v posilovně na běhacím pásu. S přibývajícími teplotami se také chodíme koupat, jezdíme na kolech i na bruslích. Všechny tyto aktivity s sebou nesou společné riziko – spálení pokožky na slunci. SUNDANCE Sport transparentní sprej na opalování OF 30 (119 Kč/200 ml) je vhodný pro sportovní a volnočasové aktivity. Chrání proti UVA a UVB záření, navíc obsahuje technologii s chladivým efektem na rozpálené pokožce. Dodává dlouhotrvající pocit svěžesti a s technologií SYMDEO působí proti vzniku tělesných pachů. Sprej je odolný vůči potu, je extra voděodolný a vhodný i pro oblasti obličeje.

Velmi vysokou ochranu potřebuje citlivá dětská pokožka. SUNDANCE dětský krém na opalování OF 50 (129 Kč/100 ml) je extra voděodolný, bez parfemace a poskytuje účinnou ochranu při letních dnech. Tento dětský krém je součástí nové řady opalovacích přípravků SUNDANCE, u kterých bylo sníženo množství obtížně odbouratelných látek, proto nepředstavují velkou zátěž pro životní prostředí. Vysoká ochrana však zůstává díky účinnému filtračnímu systému.

Stejně jako péče při opalování je pro naši pleť nezbytné i její ošetření po opalování. Řada k tomu určených výrobků obsahuje účinné látky zklidňujícího, regeneračního a hojivého charakteru. Významný je jejich hydratační efekt, který vrací pleti vláhu ztracenou během slunění. Takto ošetřená pleť zůstává pružná a vláčná. SUNDANCE balzám po opalování Sensitiv (44,90 Kč/200 ml) dodá citlivé pokožce účinnou péči a zabraňuje jejímu vysoušení. Obsahuje aloe vera, panthenol a alantoin, které zklidňují namáhanou pokožku. Díky balzámu po opalování docílíte vyživené a hydratované pokožky po dobu až 24 hodin.

Nezapomeňte! 

Spálení od slunce poškozuje pokožku trvale! Naše pokožka nic nezapomene – ani spálení z našeho dětství. Chraňte sebe i své blízké kvalitními opalovacími přípravky a přímému slunci se spíše vyhýbejte.

K dostání v prodejnách dm a na www.dm.cz.