Podle Jana Chalase ze společnosti DataFriends, která je autorem a provozovatelem Portálu nehod, zde nejvíce bourají mladí řidiči ve věku 18 až 24 let. „A pokud bychom věkovou hranici posunuli až na 31 let, mají na svědomí ještě o dva karamboly více," uvádí Jan Chalas. Riziková v tomto místě je tedy spíše nezkušenost začínajících motoristů. Lokalita na silnici I/20 severozápadně od obce se vyznačuje zatáčkou, která navazuje na poměrně dlouhé rovinky. V této zatáčce není vidět přes vnitřní stranu, jelikož je vyvýšená mezi se stromy.

Policie ve zmíněném období šetřila u Nezbavětic devět lehkých a jedno těžké zranění. „Nehody jsou spíše spojeny s hmotnou škodou, jinak na území Plzeňského kraje nemáme žádné rizikové místo, kde by docházelo dopravním nehodám s fatálními následky,“ uvedla policejní mluvčí Pavla Burešová.

Při jedné z dopravních nehod zde před časem došlo k poškození tří osobních aut a k jednomu zranění, a to deset minut před polednem. Autobus hromadné dopravy vyjížděl ze zastávky ve směru jízdy od obce Losiná k obci Želčany a Škoda Octavia jedoucí ve stejném směru jízdy mu dávala přednost. Následně se přiřítila Škoda Yeti, kterou ale 26letý řidič nedobrzdil, strhl řízení vlevo do protisměru a naboural tam další auto. Viník střetu se zranil a hmotná škoda na vozidlech činila 70 000 korun. Dopravní nehoda zablokovala hlavní tah obce a dopravu řídili dopravní policisté kyvadlově. 

K další nehodě došlo u odbočky na Nezbavětice na silnici č. 19. Do příkopu se převrátila dodávka a zraněnou osobu si převzali lékaři záchranky. Mezi Losinou a Nezbavěticemi došlo i k další havárii osobního vozu, záchranáři z místa nehody transportovali do nemocnice 25letého muže a 30letou ženu s lehčími zraněními. Dvacetiletý řidič Fiatu Stilo zde nezvládl řízení v levotočivé zatáčce a v následující pravotočivé zatáčce vyjel mimo komunikaci, kde se auto v příkopu převrátilo na střechu. Z pěti pasažérů se zranila zmíněná dvojice. (tp)

NezbavěticeNezbavěticeZdroj: HZS

 Zdroj: Zadavatel inzerce