Zdroj: archiv Město Šterberk

Populární závody do vrchu dodávají městu věhlas v celé Evropě a na trati se jezdí již 115 let, na jejich rekordy i historii se můžete podívat v nové multimediální expozici Ecce Homo Park. 

 K hlavním dominantám města patří nejen Státní hrad Šternberk, ale také komplex budov Šternberského kláštera s nepřehlédnutelným chrámem Zvěstování Panny Marie.
Pouze ve Šternberku si můžete poslechnout příběhy z unikátních „klikotočů“. Díky tomuto originálnímu informačnímu systému v centru Šternberka si můžete na devíti zastaveních vyslechnout zajímavé informace o historii města a jeho památkách, příběhy a pověsti nebo detaily o zajímavých šternberských osobnostech.

Zdroj: archiv Město Šterberk

 Šternberk je známý také pořádáním oblíbených venkovských trhů v centru města s kulturním programem a nabídkou kvalitního pečiva, uzenin, sýrů, kávy, vína, moštů, masa, koření, k dostání je také čerstvě vypěstovaná regionální zelenina a ovoce.

 Tyršovy sady ve Šternberku oživí v létě koncerty i filmové projekce v letním kině, občerstvení nabízí kavárna v parku. 

 Krásy přírody jsou dalším důvodem proč Šternberk navštívit. Objevte zdejší atraktivní stezky pro pěší turistiku a cykloturistiku s novou cyklostezkou Hvězdná, anebo jen relaxujte u pramene Těšíkovské kyselky nebo u rybníka v Dolním Žlebu. Možností se nabízí mnoho!  

Zdroj: archiv Město Šterberk

 Rádi se s Vámi ve Šternberku v létě uvidíme, přijeďte, rozhodně nebudete litovat!

 Informace o pořádaných akcích najdete na www.sternberk.eu nebo  www.poznej-sternbersko.cz

Město Šternberk, Horní náměstí 78, 785 01 Šternberk