Celý klášterní areál se nachází na Vysočině přímo v srdci České republiky. Se svými zahradami je příjemnou zónou klidu pro odpočinek  a se spoustou zajímavých míst v okolí,protkaných cyklostezkami, je vhodnou lokalitou i pro aktivní turistiku.

Prostory želivského kláštera nejsou určené pouze pro turisty hledající české památky, ale poskytují také ubytování v hotelu, přímo v prostorách klášteru s historickým nábytkem, wellness a jedinečnou atmosférou. Klášterní pivovar s širokou škálou řemeslných piv a klášterní restaurací. To vše přímo v areálu nově zrekonstruovaného želivského kláštera s více než 870 letou historií.

Pivovar

První zmínky o vaření piva v premonstrátském klášteře v Želivě jsou již ze 14 století. O tradici vaření piva v Želivě svědčí zachovaný písemný popis zdejšího pivovaru z roku 1617. Premonstráti želivského opatství ve vaření piva pokračovali až do roku  1907, kdy klášter včetně pivovaru vyhořel a vaření piva bylo přerušeno téměř na 100 let. 

K obnově vaření piva v želivském klášteře došlo v roce 2003, kdy kanonie premonstátů  ve spolupráci se dvěma společníky založila Klášterní pivovar Želiv. V této podobě byl v provozu do roku 2009. V roce 2010 kanonie premonstrátů založila nový pivovar, který již byl ve stoprocentním vlastnictví kanonie. V lednu 2016 došlo k modernizaci a zvětšení kapacity pivovaru. 

Náš pivovar se zabývá výrobou nefiltrovaných a nepasterizovaných piv, tradičních i speciálních. 

V našem pivovaru nabízíme dárkové balení piva pro firmy a jejich zákazníky. 

Mimo jine se zabýváme zážitkovým vařením piva pro fanoušky pivovarnictví a prohlídky pivovaru s degustací jsou samozřejmostí. Ty si můžete zarezervovat přes naše návštěvnické centrum.

Restaurace 

V klášterní restauraci pro Vás připravujeme pokrmy české kuchyně. Na našem jídelním lístku naleznete typicky česká jídla, jako je například svíčková na smetaně, pečená kachna, hovězí líčka na černém pivě nebo filety z candáta a jiné sladkovodní ryby. Dále pak speciality připravené s použitím piva z našeho pivovaru, netradiční dezerty. 

Konference 

Nově zrekonstruované historické prostory v našem areálu nabízejí prostor pro akce od menší schůzky, větší prezentace až po kongresy s kapacitou až 190 účastníků. Uzavřenost celého areálu zaručuje soukromí a diskrétnost pro Vaše jednání a firemní akce.

Rozsáhlý areál kláštera Želiv umožňuje využít jednací salonek, kongresový sál nebo v letních měsících oblíbený prostor zahrad před klášterem.

Naše klášterní restaurace se postará o Vaše pohoštění a hotel je připraven ubytovat účastníky Vaší akce po celou dobu jejího konání

Svatby 

Svatba, velký den, dlouhé hodiny a dny příprav. To vše pro jeden okamžik. Víme, jak moc těžké je najít to správné místo na svatbu a zároveň zorganizovat všechny přípravy včetně jejího průběhu. Proto Vám nabízíme kompletní svatební servis a uspořádání, jak civilní, tak církevní svatby na klíč v našem svatebním areálu, přímo v prostředí želivského kláštera.

KLÁŠTERNÍ PIVOVAR V ŽELIVĚ, Želiv 122, Želiv, +420 727 813 192, www.pivovarzeliv.com