Toskánsko

Když v roce 2003 vyšla filmová adaptace románu Frances Mayes Pod toskánským sluncem, Toskánsko se do našeho podvědomí zapsalo jako oblast romantiky, vína, oliv, aromatické kuchyně a samozřejmě slunce. V současnosti do tohoto překrásného regionu na severozápadě Itálie odjíždí ročně stovky cestovatelů, aby unikli shonu Říma či Milána a místo toho si užili pohodovou atmosféru italského venkova. Hrady proměněné na hotely, elegantní cypřišové stromy a kaskádovité kopce pokryté vinicemi jsou jednoduše nebem na zemi ideálním pro svatební obřad, ale i zásnuby s předáním prstenu s diamantem.

Porto

Porto je už dlouho oblíbenou destinací pro milovníky sladkého a lahodného vína. Ale toto portugalské město nabízí mnohem víc než tento oblíbený mok. Porto je atraktivní evropská metropole na severozápadním pobřeží země, kde si mohou cestovatelé naplnit díky mnoha muzeím, překrásné architektuře a nádherným plážím své představy o ideální dovolené. Věřte, že až si zde během svatebního obřadu řeknete své ano a svědek vám podá krabičku se zlatými či stříbrnými prsteny, svého rozhodnutí uspořádat svatbu právě zde ani na okamžik nezalitujete.

Pobřeží Amalfi

Tato italská oblast je velmi oblíbenou líbánkovou destinací a jako o svatebním místě se o ní uvažuje málokdy. To je ale velká škoda. Dlouhé skalnaté pobřeží je poseto okouzlujícími městečky, z nichž každému dominuje vlastní překrásný kostelík a terasovité útesy. Region oplývá bohatou historií a nevšední přírodní krásou. Není se tedy ani čemu divit, že se řadí na seznam světového dědictví UNESCO.

Zdroj: Seocentrum s.r.o.

Edinburgh

Ukrytý mezi dlouho spícími vulkány a zelenými vřesovišti, Edinburgh svou historií i současnou podobou evokuje doby elegantních gentlemanů s klobouky a manžetovými knoflíčky, kteří své dámy hýčkali v překrásných viktoriánských domech. Pokud je vám tato atmosféra blízká, pak hlavní město Skotska bude pro vaši svatbu ideální. Tyto „Athény severní Evropy“, jak se městu občas přezdívá, vám poskytnou vše, co od historické metropole očekáváte – bohaté památky, nevšední atmosféru i špičkové služby.

Zdroj: Seocentrum s.r.o.