Procházka v lese vám udělá dobře Zdroj: Christoph Jorda-DZT

Správné dýchání dodává tělu více kyslíku. Hlubší a uvědomělé dýchání snižuje váš puls i stres a zlepšuje pohodu. V mnoha lázních vám ukážou, jak správně dýchat. Hluboké dýchání je obzvláště prospěšné v čistém vzduchu v lese, u moře nebo v horách. Některá lázeňská zařízení jsou speciálně ceněna pro své zdravé klima. Na některých místech se ukázalo, že vzduch a klima jsou obzvláště příznivé pro zdraví a relaxaci.

Zdravotní procházka v leseZdroj: Florian Trykowski-DZT

Pěší turistika a lesní koupání, nebo kolo?

Les je dokonalým místem pro dobrý pocit a vaši relaxaci: koneckonců je v něm méně teplo, člověk slyší méně hluku a les má navíc vysokou koncentraci kyslíku. Cvičení v lese nebo pěší výlet vám udělají dobře. Napadlo vás někdy, že byste se mohli se v lese místo túry vykoupat? Pokud je pro vás meditace a procházka příliš pomalá, vydejte se na kolo. Jízda na kole je rychlejší, rozproudí se vám krev a zvýší se i vaše kondice: Jste fyzicky aktivní a zároveň zkoumáte své okolí. Tematické a okružní trasy poskytují spoustu inspirace. V lázních si navíc můžete kolo obvykle půjčit.

Bad Hindelang - hory a jezero Schrecksee Zdroj: Ramona Brugger- EyeEm, Getty Images

Bad Hindelang: ideální místo nejen pro alergiky

S křišťálově čistou vodou, ostrým horským vzduchem a turistickými trasami pokrývajícími 876 kilometrů malebné přírody je Bad Hindelang úžasnou prázdninovou destinací. Dopřejte odpočinek svému tělu i mysli. A pokud náhodou trpíte na nějaké alergie, budete také příjemně potěšeni.

V jižním Allgäu mohou nejen alergici najednou snadněji dýchat. V rámci celostátního projektu, který provozuje Evropské nadace pro výzkum alergií, je Bad Hindelang první obcí v alpském regionu, která získala pečeť kvality ECARF pro alergiky. V tomto lázeňském zařízení se zaměřují na to, aby si lidé trpící alergiemi mohli od všeho odpočinout. K dispozici je přibližně 100 ubytování a restaurací vhodných pro alergiky, certifikované pekárny, supermarkety, obchody s přírodními potravinami a další věci přispívají k tomu, že se zde alergici cítí jako v ráji.

Bad Hindelang - u jezera Schrecksee v Allgäu Zdroj: Axel Brunst-DZT

Další informace a inspiraci naleznete zde: https://www.germany.travel/en/campaign/german-spa-tradition/breathe.html.

Zdroj: German National Tourist Board