Zakladatelům břeclavské společnosti ZFP akademie zaměřené především na vzdělávání v oblastí financí, Jarmile a Vladimírovi Poliakovým, není současná situace koronaviru lhostejná. Když se jim tedy naskytla příležitost zakoupit respirátory třídy ffp2, neváhali a důležité ochranné pomůcky věnovali potřebným. Respirátory tak věnovali nemocnici v Břeclavi a nadačnímu fondu dětské onkologie Krtek.

„Když nám doručili domů tyto respirátory, měli jsme jasno. Již delší dobu podporujeme regionální projekty, mezi které patří například generální partnerství Lednicko-valtického hudebního festivalu či sponzorství Městského sportovního klubu Břeclav. Nedávno jsme podpořili také oslavy sto let Gymnázia Břeclav a zakoupili jsme dobrovolníkům z Diakonie AC nové auto na rozvoz potravin potřebným. Proto naše volba, koho podpořit, byla jasná. Na konci dubna tak náš syn Michal předal pomůcky zástupkyním nadačního fondu dětské onkologie Krtek a já jsem nyní jako zástupkyně ZFP předala druhou polovinu vedení břeclavské nemocnice,“ sdělila Jarmila Poliaková, která se ve čtvrtek 7. května osobně sešla s ředitelem Nemocnice Břeclav Petrem Baťkou a ekonomickou náměstkyní Tamarou Drobíkovou.

„Máme obrovskou radost, že můžeme pomáhat zejména organizacím v regionu, kde žijeme a pracujeme. Vážíme si péče a poctivé práce všech lékařů, sester, nemocničních zaměstnanců i pečovatelů. Zkrátka všech, kteří mají srdce na správném místě,“ dodala Jarmila Poliaková.

ZFP, s.r.o., byla založena v Břeclavi již před 25 lety a v současnosti pod její hlavičkou stojí již několik dalších společností. Nejdéle fungující je však ZFP akademie, jejímž cílem je především zvyšování finanční gramotnosti široké veřejnosti. Portfolio celé značky také tvoří vlastní síť seminárních hotelů, realitní kancelář či makléřská a investiční společnost. ZFP patří mezi nejvýraznější a nejúspěšnější firmy nejen Břeclavska, ale i Jihomoravského kraje.

https://www.zfpa.cz/