Program 5. ročníku LVHF jsme tvořili s ambicí ukázat, jak inspirativní a tvůrčí může být propojení klasické hudby a folklóru. Na diváky čekají originální fúze těchto dvou světů, ve kterých se budou moci potkat s hudbou španělskou, francouzskou, rumunskou, maďarskou, východoevropským klezmerem či unikátním „Janoska stylem“. Koncert kapely ČechomorMoravskou filharmonií Olomouc v zámecké jízdárně ve Valticích bude závěrečnou oslavou této hudební hostiny, kterou posluchačům nabídneme od 3. do 17. října opět v jedinečných lokacích břeclavského regionu,“ přibližuje program Lednicko-valtického hudebního festivalu 2020 jeho umělecký ředitel Jiří Partyka.

Koncert Čechomoru a Moravské filharmonie Olomouc povede přední český dirigent a skladatel Jan Kučera, který se zapsal do povědomí kulturní veřejnosti především svou komickou operou Rudá Marie, projektem Wanted nebo koncertem Adama Plachetky v pražské O2 Areně. „Jan Kučera má s crossoverovými projekty tohoto typu obrovskou zkušenost, dokáže jim vtisknout drive a posunout je do zcela nové dimenze,“ dodává Jiří Partyka.

Pohled do festivalové dramaturgie slibuje i další skvělé zážitky. „V Lednici zahraje šestinásobný držitel Ceny Gramophone Pavel Haas Quartet a slovenský Janoska Ensemble, momentálně jedno z nejžádanějších komorních uskupení na světě. Na zámku v Mikulově zazní program rozkročený od funky motivů přes folklór až po virtuózní klasický repertoár okořeněný světovou premiérou s Václavem Hudečkem, Klárou Blažkovou, Janem Rokytou, Ensemble FLAIR a Janáčkovým komorním orchestrem. Recitál ze španělské hudby uvede vynikající španělská kytaristka Andrea González Caballero a v rakouském Wilfersdorfu nabídneme projekt FolkloreClassic, který se probojoval do finále světové soutěže Web Concert Hall Competition 2012,“ doplňuje Jiří Partyka.

„Lednicko-valtický hudební festival je pro nás synonymem vytváření hodnotných zážitků a místem setkávání lidí, jež spojuje zájem o krásu a kultivaci prostředí, ve kterém žijí. Je to příležitost zastavit se a společně vnímat krásy Lednicko-valtického areálu ve spojení s úžasnou hudbou,“ posílají čtenářům inspirující pozvánku Jarmila a Vladimír Poliakovi, zakladatelé a hlavní akcionáři společnosti ZFP GROUP, generálního partnera LVHF.

Vstupenky na festivalové koncerty jsou k dispozici on-line na www.lvhf.cz, v prodejních místech LVHF nebo je lze rezervovat telefonicky na zákaznické lince 774 710 621 či emailem na adrese prodej@lvhf.cz. Více o festivalu se dočtete ve speciální festivalové příloze Deníku.
www.lvhf.cz
www.facebook.com/lvhf.cz
www.youtube.com/LVHFcz