Ochranných pomůcek byl v tu dobu obrovský nedostatek, a tak byla tato kreativita „zlatých českých ručiček“ podle odborníků vhodným a rychlým řešením nastalé situace. Nyní už lidé naštěstí nemusí usedat každý večer k šicím stojům, ale mohou si pořídit celé spektrum ochranných pomůcek, navíc přímo od českého výrobce. Dostatečné zásoby i velkou denní produkci roušek i respirátorů hlásí karlovarská společnost General Public s. r. o.  
Když nás před několika měsíci zaskočila zpráva o rozšíření nového typu viru Covid 19, doufali jsme, že tento stav bude během krátké doby vyřešen a vše se opět vrátí do starých kolejí. Současná doba nás však přesvědčila, že tomu tak v dohlednu rozhodně nebude. Pokud se někdy s novým virem vypořádáme, pak to jistě bude běh na opravdu dlouhou trať,“ říká Radek Handlíř, jednatel firmy General Public s.r.o., která se zabývá výrobou certifikovaných  roušek a respirátorů.

Už nyní je jistě jasné, že například tolik „propírané“ obličejové masky, tedy roušky a jiné ochrany obličejů, se stanou běžnou součástí našich životů. Jejich předchozí nedostatek na trhu připomněl staré známé pravidlo trhu o tom, jak moc ovlivňuje poptávka nabídku. „Jsme česká, dynamicky se rozvíjející firma, která na tuto výzvu okamžitě zareagovala a investovala do výrobních linek na výrobu ochranných prostředků, které jsou skutečně kvalitní a ochrání před možnou nákazou,“ vysvětluje jednatel General Public s.r.o. Radek Handlíř.

Z výrobních linek tak nyní denně vychází zdravotnické třívrstvé obličejové masky a respirátory FF2. Kapacita výroby dosahuje až čtvrt milionu roušek denně. Respirátorů zde pak dokáží vyrobit až  25 000 kusů za den. Díky tomu navíc tato firma dává i práci řadě lidí v regionu. „Při výrobě je aktuálně zaměstnána téměř stovka lidí. Velký důraz zde klademe také na hygienu výroby, a tak všechny výrobní linky několikrát denně dezinfikujeme, zaměstnanci sami používají ochranné prostředky a hotové výrobky se ihned balí a putují do zdravotnických zařízení, firem, lékáren a přes náš e-shop i ke koncovým zákazníkům. Konkrétní seznam produktů najdou zájemci na našem webu – http://www.generalpublic.cz/ “ dodává  Soňa Vachová, mluvčí  General Public s.r.o.

Veškeré zdravotnické výrobky jsou certifikovány a testovány v souladu s legislativou ČR a EU. Důležitou otázkou při výrobě obličejových masek je bezesporu výrobní materiál. Jistě si každý z nás pamatuje, že účinnost některých ochranných prostředků, které byly dovážené ze zahraničí, byla tak trochu sporná právě vzhledem na nekvalitní textilní materiály. Proto naše firma využívá výhradně české produkty, které jsou vyvíjené ve spolupráci s Technickou univerzitou v Liberci. Tím pádem je garantována jejich prvotřídní kvalita. Naprostou samozřejmostí je také seriózní a flexibilní jednání, které zahrnuje expresní dodávky na místo určení vlastní dopravou. Doba je těžká a je složité se smířit s tím, že ten vir tu je, ale je zkrátka potřeba dál myslet na budoucnost…“ uzavírá Radek Handlíř s tím, že chránit sebe a své blízké je v dnešní době zkrátka otázkou číslo jedna, a to lze dělat pouze s kvalitními ochrannými prostředky.  

General Public s. r. o.
Hybešova 167/18, Rybáře
360 05 Karlovy Vary

Oddělení objednávek
objednavky@generalpublic.cz
tel: +420 725 781 393