Možná vás překvapí, že s pilníky značky AJAX se kromě tradičních odvětví můžete setkat například i ve zdravotnictví, farmacii, při výrobě hudebních nástrojů, ve zlatnictví, lyžařských servisech i mnoha dalších oborech. 

PRODUKTOVÉ PORTFOLIO MÁ PŘES TISÍC POLOŽEK

Firma AJAX PILNÍKY, výrobce pilníků, rašplí a ocílek, čerpá při výrobě ze zručnosti a zkušeností svých pracovníků, využívá léty ověřené zkušenosti s kva

Zdroj: AJAX PILNÍKY s.r.o.

litními materiály v kombinaci s použitím moderních technologií.

„V současnosti nabízíme více než tisíc položek ze stálého sortimentu a dále výrobu specialit podle požadavků a přání našich zákazníků. Obrací se na nás i specializovaní řemeslníci s požadavkem výroby nářadí přímo na míru. Jsme schopni vyrobit malé série, případně zajistíme i kusovou výrobu,“ informoval ředitel společnosti Jaroslav Dvořák. 

ROSTE ZÁJEM O VÝROBU SPECIÁLNÍHO NÁŘADÍ

Vedle výroby klasických pilníků se společnost AJAX PILNÍKY zabývá i výrobou speciálního nářadí a komponentů ve vlastní CNC dílně. S inovativními produkty sklízí úspěchy nejenom u nás, ale i po celém světě. „Naší specialitou je například výroba pilníků na opravu závitů, jejichž kvalitu oceňují i zahraniční klienti“, zdůraznil ředitel společnosti s tím, že mezi profesionály je také zájem o nářadí opatřené ručním sekem.  „Ruční sek je dnes již rarita, kterou se zabývá jen několik málo firem na světě,“ objasnil.

Zdroj: AJAX PILNÍKY s.r.o.

Jihlavský AJAX je jedna z mála firem v Evropě a jediná firma v České republice, která se může pochlubit tak bohatou historií výroby pilníků a rašplí. V příštím roce oslaví již 100. výročí působení v oblasti výroby ručního nářadí, které své uplatnění nachází především v průmyslové výrobě.

Firma neustále pracuje na zajímavých projektech a investuje do nových technologií. Do budoucna má v plánu modernizovat stávající zázemí a nadále držet krok se světovou konkurencí.

AJAX PILNÍKY si zakládá na individuálním přístupu ke každému projektu bez ohledu na jeho velikost. „Vypilováno k dokonalosti“ je nejen mottem společnosti, ale především závazkem všem jejím zákazníkům.