Komu byste ketodietu doporučila?
Ketodieta, nebo chcete-li proteinová dieta, je vhodná pro ženy i muže nehledě na věk. Pokud mají vysokou nadváhu, která jim neumožňuje zařadit fyzickou aktivitu, pak je v podstatě skvělým způsobem, jak odstartovat hubnutí. Výrazně pomáhá i v boji s celulitidou.

Jaké jsou přednosti diety?
Hlavním benefitem je jednoduchá příprava. Nemusíte nic vážit, složitě vařit ani počítat kalorie. Proteinová jídla jsou velmi rychle připravená a zároveň vás spolehlivě zasytí.

Na jakém principu ketodieta funguje?
Proteinová jídla a proteinové nápoje mají snížený obsah sacharidů a zároveň zvýšený obsah bílkovin. Díky tomu v těle dochází ke změně fungování metabolismu a zcela přirozenému spalování tukových zásob. Optimální příjem bílkovin také ochrání vaše svalstvo. Zjednodušeně by se dalo říct, že hubnete jen to, co potřebujete – nadbytečné tuky.

Jak proteinové nápoje a jídla chutnají?
Chuť jídel a nápojů je samozřejmě individuální záležitostí. Doporučuji zaměřit se na kvalitu, zjistit si, odkud produkty pocházejí. Značka KetoDiet spolupracuje v drtivé většině s českými dodavateli. Jejím cílem je dosáhnout prvotřídní chuti. Nemusíte objednávat celé dietní plány. Začněte třeba ochutnávkovým balíčkem. Sami si tak uděláte představu o chuti a o tom, zda je pro vás proteinová dieta tím pravým způsobem hubnutí.

Jak dlouho proteinová dieta trvá?
Záleží na tom, jak velkou máte nadváhu a jaký dietní plán si vyberete. Pokud si nejste jistí, doporučuji vyzkoušet BMI kalkulačku, která vaše údaje vyhodnotí a nasměruje vás. Každý dietní plán má 3 kroky. V prvním vás čeká rychlé hubnutí a potřebná dávka motivace. Ve druhém začnete do svého jídelníčku postupně zařazovat běžná jídla bohatá na bílkoviny. Třetí krok má za cíl stabilizovat vaši hmotnost a upevnit zdravé stravovací návyky.

Jojo efekt po ketonové dietě tedy nehrozí?
Ketodieta není zázrak, se kterým zhubnete jednou provždy. Jojo efekt se může dostavit stejně jako po kterékoliv jiné dietě. Díky promyšleným dietním plánům mu ale můžete snadno předejít. Dieta vás naučí pravidelně jíst, dostatečně pít, v ideálním případě do svého života zařadíte pohyb. Přechod na vyváženou stravu po dietě není těžký, musí však probíhat pozvolna. To jsou všechno předpoklady zdravého životního stylu, který je nejen po ukončení diety důležitý.

Má ketodieta nějaké kontraindikace?
Před zahájením diety by každý měl znát svůj zdravotní stav. Proteinovou dietu nedoporučuji klientům, kteří trpí závažným cévním onemocněním, onemocněním ledvin nebo jater. Není vhodná ani v těhotenství a při kojení. Do diety by se neměli pouštět ti, kdo mají poruchy příjmu potravy. Pokud máte jiné závažné onemocnění nebo jakékoliv pochybnosti, je vždy lepší se poradit s ošetřujícím lékařem.

www.ketodiet.cz