Dámská zimní šála

Právě tomuto doplňku sluší téměř jakákoli výrazná barva, nejlépe sladěná s rukavicemi a pokrývkou hlavy. Můžete vybírat mezi jednobarevnými, pruhovanými nebo vzorovanými šály. Záleží ale na celkovém stylingu, vždy proto pamatujte na to, že méně je více a kabát by měl být kontrastní nebo tón v tónu. Krásně vás rozzáří například červená nebo modrá dámská šála. Naproti tomu béžová, šedá nebo hnědá varianta se zase budou hodit téměř ke všemu.

Zdroj: answear.cz

Jak vázat šály a šátky?

Dámské šály a šátky můžete nosit pevně uvázané nebo ledabyle přehozené. Důležité je, aby vás zahřály a přitom vypadaly pěkně. O nic jiného nejde. Zkuste tedy klidně zaexperimentovat a vyzkoušejte nové stylingy, které zaujmou kamarádky, kolegy v práci i kolemjdoucí. Všude na internetu najdete spoustu inspirace, jak šály a šátky vázat. Kromě jednoduchého a pevného úvazu může být šála jednou nebo vícekrát omotaná kolem krku. Dámský šátek se dá nosit podobně nebo například ve stylu "tunelu".

Kvalitní přírodní materiál

Ke kabátu i bundě jsou vhodné hřejivé šály ze 100% vlny nebo kašmíru. Všechny ženy by měly mít v šatníku alespoň jeden takový kousek. Právě tento materiál je totiž nejen příjemný na dotek, ale také dokáže dobře držet teplo a odvádět vlhkost. Bude vám v něm tedy dobře po celý den. Levnější variantou, která bohužel nevyhovuje každému, je šála z akrylu a dalších umělých vláken. Její výhodou je bezesporu nenáročná péče, nevýhodou naopak neprodyšnost a krátká životnost. Všechny kategorie šátků a šál najdete například na: https://answear.cz/k/ona/doplnky/saly-a-satky.

Elegantní dámský šátek

Šátky a šály v neutrálních či pastelových tónech vytvoří spolu s halenkou velmi elegantní a moderní vzhled. Dají se však nastylovat i jinak, v posledních letech se nosí takové šátky na kabelce či klobouku, ve vlasech nebo například na zápěstí. A pokud si myslíte, že to není žádná novinka, protože takhle už chodily naše babičky, můžete vymyslet i spoustu jiných způsobů. Skvěle tím oživíte klasickou kombinaci bílé halenky či trička a džín, ale i šaty či byznys kostýmek. Jednoduše si vyberte typ šátku, který sedí k vašemu stylu, a neuděláte chybu.

Hedvábné a další luxusní šátky

Halenku či košili nejlépe doplní luxusní dámské šály a šátky z pravého hedvábí, které patří k TOP kouskům v každém šatníku. Nabízejí je středně drahé i prémiové módní značky. Některé ženy tvrdí, že tyto šátky neumí nosit, ale stačí jen vhodný střih a barva a každý outfit můžete s šátkem vyladit k dokonalosti.