Jakou se můžete pochlubit personální politikou?

Součástí naší firemní kultury je hodnota Lidé na prvním místě. Podobná hesla zaznívají v různých firmách poměrně často, ale myslím si, že v naší společnosti to není jen prázdná fráze. Snažíme se vytvořit pracovní prostředí, ve kterém se naši zaměstnanci cítí dobře. Jde o férové podmínky, otevřenou komunikaci a lidský přístup. Příkladem z poslední doby je podpora zaměstnanců během covidového období (dny volna navíc, obědy pro rodinné příslušníky, extra odměny) nebo např. každoročně organizovaný Den zdraví. Každopádně můžete se podívat na náš facebook Edgewell CZ, jak se u nás žije.

Firma Edgewell slaví 15 let, můžete krátce shrnout, co se od jejího rozjezdu změnilo a kam se posunula?

Náš závod začínal v roce 2008 balením dovezených holítek v jedné hale na několika strojích. Dnes máme k padesátce vstřikolisů, několik montážních a balících linek a našimi výrobky zásobujeme celou Evropu. Zároveň neustále naše výrobní a balící linky inovujeme, zavádíme automatizaci, zlepšujeme….

Zdroj: Zadavatel inzerce

Mateřská firma Edgewell pochází z USA. Přináší to české pobočce nějaké výhody v případě třeba modernizace výroby?

Kromě americké centrály máme i další výrobní závody v Německu, Mexiku a Číně. Celkově to vytváří silnou inovační strukturu, která si vzájemně vyměňuje know-how, ať již v oblasti výrobních zařízení nebo produktové inovace. 

Jaké možnosti nabízí firma v oblasti vzdělávání svých zaměstnanců a následného kariérního růstu?

Příležitosti, které firma nabízí jsou poměrně velké. Samozřejmostí jsou odborná školení a rozvoj měkkých dovedností zaměřených na komunikaci a týmovou spolupráci. Máme nastavené programy pro vedoucí pracovníky např. naši mistři právě dokončují 2letý rozvojový program Akademie mistrů. Při povyšování vždy hledáme nejdříve uvnitř firmy, máme nastavený proces kariérního plánování a nové vedoucí se snažíme rozvíjet a připravovat na nové výzvy. Několik našich kolegů podporujeme i v dalším vzdělání na vysokých školách.

Zdroj: Zadavatel inzerce

V jakém rozmezí se nyní pohybuje průměrná mzda v Edgewell?

Průměrná mzda je trochu zavádějící pojem – hodně se liší u různých kategorií zaměstnanců. Co se týče výroby zveřejňujeme mzdy výrobních operátorů, které se u nás pohybují 22 000 – 26 000 Kč měsíčně u dvousměnných provozů na balicích linkách a 27 500 - 29 000 Kč měsíčně plus příplatky cca 3 500 Kč u nepřetržitých provozů na automatizovaných montážních linkách.  Zároveň poskytujeme celou řadu benefitů, jako například 60% bonus nebo kafeterie 10 000 Kč ročně nebo dotované stravování 15 Kč za oběd.

Jaké zásadní okamžiky provázely firmu během jejího působení v Krupce?

V roce 2010 jsme se po akvizici stali součástí silné skupiny Energizer Holding, což nám umožnilo lepší přístup k novým produktům i technologiím. V roce 2015 se skupina Energizer rozdělila na dvě části, přičemž divize tzv. mokrého holení pokračovala pod novou značkou Edgewell. Tento nadnárodní skupina se zaměřuje především na hygienické potřeby, holení a opalovací přípravky a postupně se rozrostla o nové značky. Například nový brand „Bulldog“ se momentálně balí i v našem závodě a dodává do obchodů po celé Evropě.

Zdroj: Zadavatel inzerce

Podělíte se o návod, jak 15 let úspěšně řídit tak velkou firmu?

Během posledních let se v závodě vystřídalo více ředitelů a každý z nich dokázal podnik nějakým způsobem obohatit. Základním kamenem našich úspěchů ale zůstává silný a stabilní tým schopných lidí pracující v Edgewellu na všech úrovních od operátorů až po management.

Výročí jsou vždy takovým časem k nějakému hodnocení a předsevzetí. Máte nějaké? Chtěl byste Edgewellu něco popřát?

Náš závod a v podstatě i celý Edgewell prošel náročným obdobím pandemie Covidu následovaným velmi problematickým obdobím prudkého zdražování cen služeb a surovin. Jsem vděčný všem kolegyním i kolegům, že v těchto dobách naši společnost maximálně podrželi a dokázali udržet výrobu bez jakéhokoliv přerušení z důvodu pandemie či výpadku dodávek materiálu. Těším se, že nadcházející období bude klidnější a umožní nám se věnovat práci a zajímavým pracovním i osobním projektům.

S jakými plány jste vstoupili do letošního roku a kam byste směřování firmy rád posunul?

V posledních letech se nám podařilo významně změnit portfolio používaných výrobních a obalových materiálů směrem k většímu zapojení recyklátů. Využíváme recyklované plasty k výrobě holítek, balíme do papírových i plastových obalů s významným obsahem recyklované suroviny. V tomto trendu chceme pokračovat a v horizontu přibližně dvou let dokončit přechod na maximální využití recyklovaných materiálů v našich výrobcích i použitých obalech.

Zdroj: Zadavatel inzerce