Prezentace řemeslných oborů. Praktické ukázky předvedou žáci:

  • Střední školy Kateřinky-Liberec
  • Střední odborné školy, Jablonecká 999
  • Střední školy hospodářské a lesnické, Frýdlant 

Slavnostní zahájení proběhne v 10 hodin.  

V 10:30 a 13:00 hodin představí žákyně Stření školy oděvního designu své modely na módní přehlídce před radnicí.

Módní přehlídka žáků maturitního oboru Fashion Design z libereckých Kateřinek bude přehlídkou prací napříč všemi ročníky tohoto čtyřletého maturitního oboru. Uvidíme klauzurní a maturitní práce, ale také soutěžní kolekce, které žáci tvoří v rámci kroužku Tvůrčí dílna.

Zdroj: Střední škola Kateřinky - Liberec, s.r.o.

Vytvořit oděv z papíru nebo z jiného netradičního materiálu, byl úkol pro žáky prvního ročníku v předmětu výtvarná příprava. Toto zadání vzbuzuje každoročně obavy, vždyť to je vesměs jejich první veřejné odprezentování vlastní práce od prvopočátečního návrhu až po koncový model, který by měl být nejen nápaditý, a inovativní, ale hlavně originální. Jak se to povedlo, můžete posoudit sami.

Studentky druhého ročníku se představí se svými originálními ručními tisky a z nich vytvořenými oděvy a také předvedou své soutěžní kolekce na téma druhá šance.  Pod tímto označením se skrývají oděvy vytvořené jakousi recyklací. Obecně v dnešní době zaměřené na konzum je tzv. rychlá móda velký problém. Proto je přetvoření starého v nové velkým tématem.

Zdroj: Střední škola Kateřinky - Liberec, s.r.o.

Klauzurní práce, ale hlavně práce maturitní by měly být tím nejlepším, co naši studenti na závěr třetího respektive čtvrtého ročníku vytvoří. Třeťáci tvoří jeden model a maturanti, jako svou maturitní práci, tvoří tři kompletní modely pokrývající celé tělo.

Modely jsou krásné a máme se na co těšit.

Souběžně bude probíhat v Kavárně Pošta 23. a 24. září Výstava Bydlení & Design 2020, kde budou vystaveny objekty z uranového skla z dílny Jiřího Pačinka, restaurovaný historický nábytek (truhláři a čalouníci Střední školy Kateřinky a originální sedadla (návrhy a realizace žáků oboru Design interiéru). Sedadla pak budou vystavena 7. – 11. října na Designbloku v Praze – na největší výstavě designu ve střední Evropě.

Návštěvníky Kavárny Pošta zde určitě zaujme i „procházka“ prostřednictvím virtuální reality interiéry, které navrhli žáci oboru Design interiéru.

Proč si vybrat ke studiu některý z oborů školy Kateřinky?

  • Zaměstnavatelé zařadili Školu Kateřinky mezi 10 nejlepších středních škol Libereckého kraje za rok 2018 a 2019!
  • V odborných celostátních a mezinárodních soutěžích patří žáci všech oborů mezi nejlepší v ČR.
  • Žáci všech oborů mají možnost absolvovat čtrnáctidenní odborné kurzy ERASMU+ ve firmách v zemích Evropské unie! Letenky, ubytování, stravování, cestovní pojištění a další nezbytné náklady jsou hrazeny z prostředků EU!
  • Absolventi všech oborů mají možnost absolvovat tříměsíční odborné kurzy ERASMUS + ve firmách v zemích Evropské unie! Letenky, ubytování, stravování, cestovní pojištění a další nezbytné náklady jsou hrazeny z prostředků EU!

NOVINKA!

Obor Truhlář – modulární program

Individualizace vzdělávání podle zájmů žáků!

Programování a obsluha CNC dřevoobráběcích strojů! Jen ve škole v Kateřinkách.

NOVINKA!

V oborech, kde je to žádoucí, je zařazena do výuky VIRTUÁLNÍ REALITA a 3D TISK!

 https://www.skolakaterinky.cz/