Klasické barevné obaly Fidorek, které se až dosud vyráběly z aluminia, jsou díky unikátnímu výrobnímu postupu nyní magnetické. Podle zdrojů z firmy trval utajovaný vývoj obalu zhruba rok. Požadovaných vlastností bylo dosaženo použitím feritového prachu a technologie vstřikovacího lisování. „Spolupracovali jsme se špičkovými českými firmami. Princip výroby si nyní necháváme patentovat. Bližší informace zatím proto poskytovat nebudeme," uvedl zástupce výrobce.

Magnetický obal by měl zákazníkům přinést praktickou přidanou hodnotu a zároveň je inspirovat k rošťárnám. Fidorku teď můžete partnerovi nechat na lednici se vzkazem, přichytíte ji jednoduše k autu nebo na ni posbíráte rozsypané špendlíky.

Během dubna firma rozdala zkušební vzorky mezi vybrané konzumenty z řad facebookových fanoušků nebo youtuberů a nechala je vymýšlet, co všechno se dá s magnetickou Fidorkou podnikat. „Množství pozitivních reakcí nás překvapilo," říká zástupce výrobce. Podle něj si lidé Fidorku nechávali doma na digestořích nebo na klikách od dveří, nosili je na sponách od pásku nebo s nimi předváděli kouzla.

Pravdou ale je, že ne všechny ohlasy jsou nadšené. Jeden z lidí, kteří novinku testovali, si veřejně postěžoval, že mu magnetická Fidorka vymazala externí hardisk. Zástupce výrobce to nechtěl komentovat a sdělil jen, že firma zmíněného uživatele odškodnila. „Sílu magnetu jsme pečlivě testovali, a v obchodech se zaručeně objeví pouze ty obaly, které vám nezmagnetizují hodinky, telefon ani jinou techniku.

V rámci propagační akce se během dneška ve velkých českých městech objeví magnetické Fidorky přichycené na různých kovových plochách. Reklamní akcí byl nejspíš také incident, kdy v časných ranních hodinách neznámé osoby přichytily obří maketu magnetické Fidorky na kovovou konstrukci Petřínské rozhledny. Zaměstnanci rozhledny spolu s pracovníky bezpečnostní agentury maketu okamžitě odstranili.

Prohlášení výrobce a seznam obchodních řetězců, kde jsou magnetické Fidorky již k dostání, najdete na stránce: magnetickafidorka.cz