V České republice má společnost dva závody v Pardubicích a v Kutné Hoře. Oba regiony se společnost Foxconn snaží podporovat jak finanční výpomocí, tak i formou partnerství v různých projektech a akcích. Foxconn si totiž uvědomuje, jak důležité je být nejen dobrým zaměstnavatelem, ale i dobrým sousedem.

Foxconn je aktivní v rámci svého okolí a je dobrým sousedem pro obyvatele regionů, ve kterých působí včetně sousedních firem. V poslední době například společnost uvolnila prostor pro parkoviště sousední pardubické firmě ERA, jejíž zaměstnanci neměli kde parkovat. Podobný vstřícný krok učinila společnost u dalšího pozemku poblíž památníku Zámeček, který byl převeden na město Pardubice, které zde vybuduje důstojné parkoviště pro návštěvníky pietního místa. Společnost Foxconn známá svou nadstandardní péčí o zaměstnance a integraci zahraničních pracovníků již více jak 6 let také pravidelně sdílí své know-how v oblasti nadstandardní péče o zahraniční zaměstnance a už dvakrát vyhrála cenu HREA Excellance Award za projekty v této oblasti.

„V současné době podporujeme projekty v návaznosti na aktuální situaci s nemocí covid-19. Zdravotnickým zařízením v Pardubicích a v Kutné Hoře byly darovány všechny respirátory třídy FFP2, které se podařilo koupit. Do této doby jich bylo rozdáno již 7 000 kusů. Aktivně se také podílíme na každodenním rozvozu občerstvení záchranářům v Záchranné službě Pardubického kraje a záchranářům v Kutné Hoře. 1600 kusů svačinek už bylo rozvezeno a dovážka trvala po celou dobu omezeného stavu v ČR,“ dodává manažer PR a komunikace společnosti Foxconn. Dále bylo poskytnuto k užívání 10 kusů generátorů v hodnotě 120 000 korun kutnohorským záchranářům a nemocnici. Jedná se o přístroj, který se používá k dezinfekci různých prostředí. Záchranáři si jeho pomocí budou moci efektivně vydezinfikovat vozy ambulancí. Stejně jako v celé republice, i zaměstnanci Foxconnu se ve velkém pustili do šití roušek. Navíc překvapivě i pro města. V Kutné Hoře už proběhlo předání 600 kusů roušek, které pro město a místní komunitu ušili mongolští zaměstnanci. V Pardubicích město obdrželo dalších 1000 kusů šitých roušek.

MYSLÍME EKOLOGICKY
V neposlední řadě zájmu společnosti Foxconn stojí ochrana životního prostředí. Spočívá v odpovědné spotřebě spočívající v úspoře   materiálu, snížení spotřeby vody a produkce odpadů, snížení energetické náročnosti, například využíváním alternativních zdrojů   energie. Dále třeba snížením uhlíkové stopy, využitím nízkoemisního paliva a kvalitních filtrů a nízkoemisní dopravy. Ke snižování   potřeby energií přispěl nákup 2 osobních elektroautomobilů, instalace LED svítidel na výrobní ploše 16 600 m2 a na sociálních zařízeních, instalace okenních protislunečních fólií a výměna vybraných klimatizačních jednotek za jednotky s o 30% nižší spotřebou energie. Celková investice do ekologie stála společnost více jak 13 milionů korun. Výjimkou není ani podpora třídění odpadů a snižování spotřeby plastů a projekt „Komu se nelení, tomu se zelení“. Ten spočívá ve výsadbě stromů v areálu firmy. Mezi další projekty patří „Minimalizace plastů“ nebo „Ekoday“, oba projekty probíhají jak Kutné Hoře, tak i v Pardubicích.