Kromě slev je to totiž i jedinečný věrnostní program, či platební karta, která rekreantům ulehčuje nákupy v online prostředí e-shopu.

Vypadá to tak, že žijeme kartičkovou dobu. Ať se hneme kamkoliv, všude nám dají do rukou jakousi kartu. Na jednu se sbírají body, jiná poskytuje slevy a další je vhodná akorát tak na namazání másla na chleba. Většinu z nich proto využijeme jen náhodně.  Až během svých toulek po Slovensku jsem zjistil, že s jednou konkrétní je život, či lépe řečeno dovolená, jakási krásnější. Spojuje totiž hned několik výhod - šetří peníze, poskytuje slevy a slouží i jako vstupenka na různé atrakce. Ti šikovnější ji zároveň umějí využít i ke sbírání výhod a zážitků ve střediscích Tatry mountain resorts.

Zdroj: Tatry mountain resort

Bez karty ani na krok

„Bez Gopassu tam ani nechoď,“ varovali mě známí před rodinným výletem na hory. Střediska na severu Slovenska mají prochozena mnohem lépe než já, tak jsem dal na jejich doporučení a s dostatečným předstihem jsem se registroval na stránce gopass.sk. Za několik dní jsem měl bílou kartičku s modro-červeným nápisem doma a mohlo se jít na věc. Už po příjezdu do hotelu jsme zjistili, že tato plastová zvláštnost se stává pro návštěvníky horských středisek samozřejmostí a dalo by se říci, že přímo nevyhnutelností. GOPASS totiž už zdaleka není jen vstupenka do aquaparku v Tatralandii nebo Bešeňové, lístek na lanovku, či nosič skipasu . Ptají se po něm téměř všude. Když si sednete v lobby baru na kávu, odskočíte si koupit do obchůdku brýle nebo se chcete vyvézt lanovkou na Chopok. Kdo ji nemá, zaplatí víc.

Zdroj: Tatry mountain resort

Jako člen rodiny

Je to však i zajímavý věrnostní systém, který zaujal hlavně naše děti. Za každý nákup, ať už v e-shopu, v gastronomických provozech nebo obchodech Tatry Motion se totiž sbírají body. Jakmile to naši kluci zaslechli, dostali ohromnou chuť utrácet. „Vždyť za body získáme velké množství dalších dovolenkových zážitků,“ argumentovali svorně. Namítat jsem měl povoleno jen dočasně, a tak se moje kartička v peněžence nestihla ani zahřát a putovala z rukou do rukou v pravidelných intervalech. Co se dá dělat, dětem se těžko odporuje, ale v našem případě to stálo za to. Vždyť na atrakcích ve Vysokých Tatrách i na Liptově jsme za týden ušetřili desítky eur. Gopass se tak stal dalším členem naší rodiny a nepřestává nás překvapovat. Vždyť kromě množství funkcionalit na sebe částečně převzal i úlohu platební karty.

Když platit, tak GOPASSem

Po novém si tak turisté mohou, kromě různých služeb, na své konto připsat i vybranou výšku kreditu a využít ho při platbách za zboží nebo služby na stránce gopass.sk. Funguje to úplně jednoduše. „Rodiny ubytované ve střediscích v rámci portfolia společnosti Tatry mountain resorts si dokážou množství služeb nakoupit přímo přes e-shop,“ vysvětlil nám během jednoho z výletů manažer GOPASSu Vladimír Šarafín. „Samotný kredit si však majitel karty nemusí užívat jen sám, může ho darovat konkrétnímu příjemci nebo ho poslat formou dárkové poukázky, ať už je to lístek na Lomnický štít, vstupenka na zajímavou akci, aquaticket nebo saunaticket,“ dodal i se zajímavým návrhem. Hned mi hlavou bleskla myšlenka, že blížící se manželčiny narozeniny by mohly posloužit jako malý test. Co tak věnovat jí nějaký zážitek? Vždyť kromě hor a vody ji to často táhne i za kulturou. Výhoda je, že všechny transakce a nákupy si mohu pravidelně kontrolovat a spravovat v osobní zóně a tak získat přehled nejen o výdajích, ale i různých novinkách.

Zdroj: Tatry mountain resort

Čím dřív, tím líp

Abych nezapomněl,  GOPASS nám během dovolené ušetřil nejen peníze, ale i mnoho času. Díky němu jsme se totiž vyhnuli čekání v řadě u pokladny, protože většinu nákupů jsme vyřídili online v dostatečném předstihu a pohodlí hotelového pokoje. Zejména u vstupenek totiž platí, čím dřívější nákup, tím nižší cena. To ocení milovníci hor i vody na všechny způsoby. Tak například na vstupu do aquaparku při nákupu přes e-shop s třídenním předstihem jsme ušetřili oproti klasické pokladně 4 eura na osobu, což rozhodně není zanedbatelná suma.

Levněji mimo pokladny

Čekání v řadě se však dá vyhnout i jiným způsobem - díky samoobslužným pokladnám GOPASS Tickets. Jejich prostřednictvím si může každý koupit vstupy už dva dny před samotnou návštěvou zařízení a v porovnání s online nákupem získat poloviční slevu, tedy 2 eura na osobu. Rodiny s dětmi letos určitě přivítají i novinku, v rámci níž mají děti do šesti let vstup do BešeňovéTatralandie úplně zdarma. Přiznávám, i to byl jeden z důvodů, proč jsme v liptovských aquaparcích trávili mnohem víc času, než jsme původně zamýšleli. Za dobrým se však vrací přirozeně snadno, přesto mám pocit, že ani za dva týdny bychom nestihli vyzkoušet všechny tobogany a skluzavky. Nebýt toho, že pocházíme z Ostravy, určitě bychom sáhli i po speciální nabídce na letní permanentku do obou liptovských vodních parků, MEGA AQUAPASS, který platí skvělých 142 dní. Nákup této permanentky se Vám vyplatí už v případě šesti návštěv Tatralandie a Bešeňové.

GOPASS po této dovolené zdomácněl v mé peněžence a věřím, že na příležitost vytáhnout ho z ní nebudeme muset čekat do příštího roku.