Letošní ročník úspěšně odstartoval v průběhu července, kdy do pivovaru dorazily první stovky nadšenců z jesenického regionu. Holba si pro ně připravila opravdu bohatý program. Každý pátek a sobotu doplňuje exkurzi pivovarem Holbácká akademie, ve které je možné dozvědět se všechno o procesu výroby piva Holba – o čisté horské vodě přímo z areálu pivovaru, o sladu ze sladovny
v Zábřehu i o chmelu z oblasti Tršicka. Zájemci mají možnost vyzkoušet si čepování nejrůznějších variant piv – mlíka, šnytu či čochtana – a v následném kvízu získat body důležité pro obdržení certifikátu pivního akademika.

Zdroj: Pivovar Holba a.s.

Bodovaný je i Pivní víceboj, ve kterém se soutěžící mohou utkat ve speciálním holbím fotbale, v koulení sudů na čas nebo si vyzkoušet lezení na lezecké stěně. K dobré zábavě nebude chybět chutný pivovarský guláš či opékání špekáčků. Vše samozřejmě na účet pivovaru.

Staňte se také Holbáky Šeráky

Máte i vy zájem užít si o prázdninách den plný super zážitků v krásném prostředí pivovaru v Hanušovicích a ochutnat nejoceňovanější pivo roku 2016 na soutěži Pivo ČR? Pak není nic jednoduššího než se na sobotní jízdu z Bruntálu přihlásit na www.holbajede.cz.
Registrace jsou otevřené do naplnění kapacit, nejpozději však do 12. 8. 2016.

Zdroj: Pivovar Holba a.s.