Technologie je celonerezová. Varna na pět hektolitrů s parním ohřevem. Pivo je vařeno tradičním způsobem převážně z českých a moravských surovin. Používají se chmely české i zahraniční, slad pochází ze sladovny Záhlinice a Castello Prostějov (tradiční humnové sladovny). Pivo kvasí v otevřených spilkách po 10 hl a následně dozrává 4–8 týdnů v ležáckých tancích. Pivo jde na výčep z přetlačných tanků, ze kterých se pivo i suduje a lahvuje.
Všechna piva Vildenberg jsou nepasterizovaná, nefiltrovaná a zachovávají si tradiční plnou chuť. Díky tomu je ve Vildenbergském pivu vysoký obsah minerálních látek, vitamínů a specificky účinných látek. Tento soubor přírodních látek má pozitivní vliv na lidský organismus a jeho imunitní systém. Příjemné pocity nezpůsobuje jen alkohol, ale již samotná chuť piva a hormon štěstí, který se v pivu ukrývá. V současné době se vaří přes 35 druhů piv spodně i svrchně kvašených. Pivo lze ochutnat přímo v pivovarské restauraci (Hradská restaurace). Dále je pivo nabízeno v 1,5 l pet lahvích a nebo KEG sudech o objemu 10, 15, 20, 30 a 50 litrů. K sudům lze zapůjčit výčepní zařízení nebo párty pípu. Pro zájemce je možnost prohlídky s výkladem a ochutnávkou.
Hradská restaurace
Viničné Šumice 389
664 06 Viničné Šumice
okr. Brno-Venkov
Jihomoravský kraj
tel.: +420 603 507 086
+420 603 114 193
www.vildenberg.cz
www.pivovarsumice.cz
www.facebook.com/Hradska restaurace
Šumický pivovar, Instagram: sumicky pivovar
maj. Ing. Aleš Šmerda, ales.smerda@centrum.cz
sládek Martin Mikulášek (Mikudla), pivovarsumice@gmail.com