Technologie je celonerezová. Varna na pět hektolitrů s parním ohřevem. Pivo je vařeno tradičním způsobem převážně z českých a moravských surovin. Používají se chmely české i zahraniční, slad pochází ze sladovny Záhlinice a Castello Prostějov (tradiční humnové sladovny). Pivo kvasí v otevřených spilkách po 10 hl a následně dozrává 4–8 týdnů v ležáckých tancích. Pivo jde na výčep z přetlačných tanků, ze kterých se pivo i suduje a lah­vuje.

Všechna piva Vildenberg jsou nepasterizovaná, nefiltrovaná a zachovávají si tradiční plnou chuť. Díky tomu je ve Vildenbergském pivu vysoký obsah minerálních látek, vitamínů a specificky účinných látek. Tento soubor přírodních látek má pozitivní vliv na lidský organismus a jeho imunitní systém. Příjemné pocity nezpůsobuje jen alkohol, ale již samotná chuť piva  a hormon štěstí, který se v pivu ukrývá.  V současné době se vaří přes 35 druhů piv spodně i svrchně kvašených. Pivo lze ochutnat přímo v pivovarské restauraci (Hradská restaurace). Dále je pivo nabízeno v 1,5 l pet lahvích a nebo KEG sudech o objemu 10, 15, 20, 30 a 50 litrů. K sudům lze zapůjčit výčepní zařízení nebo párty pípu. Pro zájemce je možnost prohlídky s výkladem a ochutnávkou.             

Šumický pivovarZdroj: Ing. Aleš Šmerda/archiv

Hradská restaurace
Šumický pivovarZdroj: Ing. Aleš Šmerda/archivViničné Šumice 389
664 06 Viničné Šumice
okr. Brno-Venkov
Jihomoravský kraj

tel.: +420 603 507 086
+420 603 114 193
www.vildenberg.cz
www.pivovarsumice.cz
www.facebook.com/Hradska restaurace
Šumický pivovar, Instagram: sumicky pivovar

maj. Ing. Aleš Šmerda, ales.smerda@centrum.cz
sládek Martin Mikulášek (Mikudla), pivovarsumice@gmail.com