Stejně jako porod, tak i poporodní stav prožívá každá žena zcela jinak. Dokonce i jedna a tatáž žena má po každém porodu zcela jiné pocity, které ovlivňují i její chuť na sex. Ve většině případů se dá říct, že čím složitější a více vyčerpávající je porod, tím menší je chuť na sex krátce po porodu.

Kdy a jak začít se sexem po porodu?

Obnovení sexuálního styku s partnerem doporučují gynekologové kdykoliv se na to po porodu žena cítí a styk ji nebolí. Ze všeho nejdůležitější je nenechat se zaskočit případnými potížemi, ale také se v žádném případě nenechat do ničeho partnerem nutit. Vy jste ta, která porodila dítě a zasloužíte si, aby s vámi bylo zacházeno jako s královnou. V období po porodu bývá sexuální touha žen snížena, u některých dokonce dlouhodobě. Roli v tom hraje jak vysoká hladina hormonu prolaktin, který chuť snižuje, tak i změna psychického stavu ženy nebo její zdraví. Žena může pociťovat stavy úzkosti související se starostí a zodpovědností za narozené dítě nebo prostě jen nepohodu v souvislosti s poraněnými částmi těla. Velkou roli ale může hrát také to, že si připadá nepřitažlivá, tlustá a zanedbaná.

U každé ženy se prožívání intimních chvil po porodu vyvíjí jinak. Některé ženy sex odmítají, protože jim momentálně nic neříká, jiné si ho naopak začínají užívat a pociťují intenzivnější prožitky než před porodem. Takové ženy jako by dozrály a sex s nimi je doslova vášnivý. Ať již sex po porodu vyhledáváte nebo ne, je nutné si uvědomit, že je při něm potřeba zachovávat velmi přísná hygienická pravidla, aby nedošlo k zavedení infekce do pochvy.

Přesný čas, kdy máte po porodu začít se sexem, není možné stanovit. Nemělo by to být příliš brzy, aby vás netrápila zranění spojená s porodem. Nicméně odborníci nedoporučují ani otálet příliš dlouho, protože hrozí, že by si žena mohla vybudovat psychický blok. Vhodný čas je třeba společně s partnerem naplánovat a nic neuspěchat. Obecně je doporučováno začít po šestinedělí, pokud žena netrpí žádnými bolestmi a je bez komplikací. V případě chuti a touhy ze strany ženy a absencí jakýchkoliv problémů není problém začít i dříve, když se na to žena cítí.

Intimní život partnerů je důležitým pojítkem každého vztahu. Najděte znovu společnou chuť do sexuálních radovánek. Vždyť bez nich by byl život tak chudý! Začít můžete například díky soutěži se Sexshop.cz, který věnoval úžasný dárkový set SEVEN DAYS BOX. Najdete v něm sedm erotických pomůcek v luxusním dárkovém boxu v celkové hodnotě více než 2 999 Kč!

Zdroj: sexshop.cz

Nápovědu můžete najít zde: www.sexshop.cz

Zdroj: sexshop.cz