Proč by lidé měli volit právě Vás?

Kromě znalosti domácího a evropského práva, znám detailně problémy obcí, byl jsem 4 roky místostarosta města Úvaly. Nicméně nejde jen o legislativní práci v Senátu. Rád bych v rámci parlamentu a jako případný ústavní činitel vládní strany obhajoval zájmy svých voličů, a to jak občanů, tak i podnikatelů v daném volebním obvodě.   

Co byste v případě zvolení udělal jako první?

Zní to jako klišé, ale abych byl konkrétní, tak v případě zvolení budu pro občany v daných místech v Úvalech, Říčanech, Průhonicích a Benešově pravidelně k dispozici.

Jak byste chtěl zvýšit důvěryhodnost Senátu?

Senát  je natolik důvěryhodný nebo nedůvěryhodný, nakolik jsou důvěryhodní lidé, kteří tam pracují. Senátor nemůže dělat zázraky, ale měl by za peníze daňových poplatníků a hlasy svých voličů ukázat, že si podpory váží a že je v tomto případě senátorem obyvatel Úvalska, Říčanska, Průhonic a Benešovska. Mým cílem tedy je, aby bylo možné pro voliče v daném volebním obvodě říci, ano to je náš senátor. Nemusíme s ním ve všem souhlasit, ale víme, že s námi komunikuje a naslouchá nám. Ostatně si myslím, že i v této době by mohli mít lidé svého senátora rádi.

Se kterým hnutím nebo politickou stranou byste rozhodně nespolupracoval?

Osobně mohu mít v řadě výroků a postojů s některými stranami a hnutími problém, ale pokud kdokoli přijde s rozumným návrhem, který pomůže našim občanům a našemu regionu, žádné spolupráci se nebráním. Naopak, vítám ji.

Co byste konkrétně udělal pro zlepšení politické kultury v České republice, tedy nejen v Senátu?

Před zhruba patnácti lety bych Vám odpověděl, že je třeba postavit se mafiánské partě. Naštěstí je dnes již řada těchto gangsterů již minulostí, ale noví extrémně bohatí lidé to nyní zkoušejí jinak a v rukavičkách. Jediná hráz proti tomu jsou dobré a důsledně prosazované zákony, které platí pro všechny, ať jsi pán nebo kmán. A o to jde, měřit všem stejně.

Budete se v případě zvolení věnovat senátorské práci naplno nebo se budete chtít souběžně věnovat i jiným zaměstnaneckým, podnikatelským, politickým nebo dalším aktivitám?

Nejhorší, co se politikovi může stát, že se zavře do příslovečné věže ze slonové kosti, a netuší, jak se život doopravdy točí. Papalášství je mi naprosto cizí, a to lidé, kteří mě znají vědí velmi dobře a rád bych o tom případně přesvědčil i ostatní veřejnost.