Jeho princip spočívá v možnosti zakoupení jedné předplatní jízdenky, na kterou můžete opakovaně cestovat v rámci její časové a územní platnosti v zaintegrovaných linkových autobusech vybraných dopravců, vlacích ČD a v MHD na území Českých Budějovic. Jízdenka je tvořena příslušným personifikovaným průkazem a časovým kupónem s platností 7, 30 nebo 90 dnů. Časové kupóny je možno zakoupit v předprodejních kancelářích na autobusových nádražích v Č. Budějovicích, Č. Krumlově a v Týně nad Vltavou a v železničních stanicích Č. Budějovice, Č. Krumlov, Hluboká nad Vltavou a Zliv. Ceny kupónů jsou závislé od počtu projetých zón a kategorie cestujících. Systém funguje na území Českých Budějovic a okolí do 20km. Spádová oblast IDS JK v současnosti zahrnuje 90 obcí s postupným rozšiřováním systému na další území Jihočeského kraje. Na tomto území integrovaný dopravní systém znamená pro pravidelné cestující výrazné finanční úspory ve výši až 30% oproti jednotlivému jízdnému. Rozsah zaintegrovaného území a dopravců, aktuální ceníky i další důležité informace naleznete na webových stránkách www.idsjk.cz.

Rodinný výlet s krajskou jízdenkou JIKORD plus

jižní ČechyZdroj: Archiv Jikord Součástí IDS JK je také jednodenní Krajská jízdenka JIKORD plus, která je určena zejména pro rodinné výlety s dětmi do 15 let., Lze na ní cestovat po celém území Jihočeského kraje s dílčím přesahem do krajů sousedních, a také do Dolního Rakouska. Za 250, - Kč mohou o víkendu jízdenku využít dva dospělí a až tři děti do 15 let, v pracovní dny lze tuto jízdenku využít pro 1 dospělou osobu a 1 dítě do 15 let.

Jízdenku zakoupíte na železničních stanicích, autobusových nádražích u smluvních dopravců a ve vybraných turistických informačních centrech. Koupí jízdenky získají cestující navíc významné slevy ze vstupného do vybraných kulturních zařízení Jihočeského kraje jako např. Jihočeské muzeum v Českých Budějovicích, Divadlo Oskara Nedbala Tábor a mnoho dalších. Přehled slev, rozsah území, zapojené dopravce a další důležité informace naleznete na www.jihoceskajizdenka.cz