Pro českou ekonomiku je automobilový průmysl velmi významný, to ostatně dokazují i příznivé výsledky společnosti v uplynulém roce. „Naše společnost překonala hned dva významné rekordy: vykázali jsme obrat ve výši 6,1 miliard korun a překonali hranici 3000 zaměstnanců," sdělil Uwe Hengstermann, jednatel společnosti. Díky zvyšujícímu se počtu nových zakázek nabízí Borgers i nadále spoustu pracovních příležitostí.

„Aktuální poptávka je zejména po zájemcích o technické pozice, jako jsou například údržbáři a pracovníci s oprávněním podle vyhlášky 50 o elektroinstalacích a revizích elektrických spotřebičů," upřesňuje HR manažerka společnosti Marta Párová a dodává, že základním předpokladem pro zájemce o práci je zejména odhodlání a chuť pracovat. Vedle zajímavých benefitů totiž firma sama pořádá školení pro své zaměstnance a organizuje interní výukové jednotky.

Počátkem roku se firma Borgers začala aktivně podílet na implementaci systému managementu bezpečnosti a ochrany zdraví při práci. „V Borgers nám záleží na tom, abychom našim zaměstnancům poskytli příjemné a zároveň bezpečné zázemí. I proto jsme se rozhodli zavést systém managementu bezpečnosti a ochrany zdraví při práci, v rámci kterého je udělována certifikace. O implementaci systému bylo rozhodnuto již v roce 2014 a podle původního plánu měla certifikace proběhnout již v průběhu srpna 2015, ovšem z provozních důvodů byl termín nakonec posunut. I přes vysokou náročnost přípravy jsme ale byli úspěšní a certifikát se nám podařilo získat," sdělil Lubor Šabacký, jednatel společnosti.

V polovině dubna byla společnost v rámci konference Péče o zdraví zaměstnanců oceněna titulem Firma pro zdraví. Ocenění se Borgers dostalo zejména pro svoji společenskou odpovědnost, implementaci systému managementu bezpečnosti a ochrany zdraví při práci a vyzdvižen byl i nově zavedený projekt rehabilitace, který má pomáhat ke snižování rizika onemocnění pohybového aparátu zaměstnanců. „Díky projektu mohou zaměstnankyně během pracovní doby zdarma navštívit fyzioterapeuta, který jim po důkladném vyšetření pohybového aparátu nastaví individuální terapii a pomůže s úpravou pracovních návyků. Tímto bychom z dlouhodobého hlediska chtěli předcházet zdravotním potížím zaměstnanců, ale zároveň i docílit toho, aby se jim u nás lépe pracovalo," upřesňuje Marta Párová, HR manažerka společnosti.

Jubilejní 20. rok společnosti tak s sebou nese velká očekávání. „Naším cílem je zvýšení standardu bezpečnosti a ochrany zdraví při práci napříč všemi závody, zavedení nových, moderních postupů a rutin, ale také samozřejmě i zvýšení konkurenceschopnosti naší firmy," uvádí Šabacký.

Společnost Borgers je specialistou v oblasti výroby netkaných textilií a výlisků, které se využívají zejména v interiérech automobilů, v zavazadlových prostorech a k odhlučnění vozidel. K výrobě dílů je dlouhodobě používáno převážně recyklátů, což dokazuje aktivní úsilí firmy o minimalizaci své ekologické stopy. Firma vlastní na Plzeňsku čtyři závody a denně jejich brány opouští zhruba 100 nákladních automobilů, které dohromady rozvezou více než 200 000 dílů do automobilek po celé Evropě.