Příklady propojení na aplikace třetích stran:

1) Elektronický příjem stravenek: eKasa startuje novou službu, která umožní obchodníkovi přijímat tzv. elektronické stravenky (postupně se jimi nahrazují papírové ala Ticket Restaurant a další.). Aby služba fungovala správně, je potřebné vydavateli stravenky poslat elektronickou informaci o jejím přijetí, aby ve svém systému mohl platbu odečíst z karty platícího zákazníka. Díky eKase probíhá vše automaticky.

2) Automatické hlášení remitendy pro trafiky: Nová služba určená zejména trafikantům a prodejcům novin a časopisů. eKasa dokáže na konci dne při uzavření tržeb automaticky odeslat elektronickou informaci o remitendě (neprodaných novinách) do PNS. Trafikantovi to zjednodušuje práci, protože už nemusí neprodané výtisky manuálně přepočítávat a extra nahlašovat. Služba funguje tak, že eKasa si na začátku dne načte informace o počtu dodaných výtisků na stánek a večer podle prodejů automaticky odešle do PNS informaci o remitendě.

3) Propojení s rezervačními systémy: eKasa dokáže malým penzionům zajistit funkci elektronické rezervační knihy. Navíc je možné ji propojit s nejběžnějšími rezervačními systémy jako jsou hotel.cz či booking.com. Díky tomu nemusí hoteliér zadávat volnou kapacitu 2x. Jednou do eKasy a jednou na rezervační web. Stačí, že informaci o kapacitě zadá jen do eKasy a rezervační web, pokud mu to hoteliér povolí, si data o volné kapacitě aktualizuje automaticky.

4) Vydávání ticketů na sázky: Jde o službu určenou například pro restaurace, trafiky či večerky. Stačí, aby se provozovatel rozhodl, že chce nad rámec svých standardních aktivit získávat i provize z prodeje dalších služeb. eKasa mu umožní vydávat tickety např. na fotbalové zápasy. Nemusí si přitom kupovat další speciální terminály od Fortuny či Tipsportu. Když má eKasu dokáže se na jejich systémy připojit.

5) Platební terminál: Získat platební terminál na karty je pro mnoho podnikatelů stále velmi komplikované. I když jim jejich banka žádost schválí, stojí je to nemalé peníze. Musí platit paušál za terminál, dále transakční poplatek z každé transakce ve výši 1,5-3% a zpravidla zadávají platby 2x – jednou do své standardní kasy, jednou do terminálů. Zpomaluje to provoz. eKasa od O2 přináší změnu. Transakční poplatek je pouze 0,99%, paušál za terminál podnikatel neplatí. Navíc je terminál integrovaný přímo do eKasy. Platbu proto stačí zadat pouze jednou do pokladny.

Více ZDE!