Poslední dva roky se pokládají čím dál častěji tašky s černou engobou nebo glazurou. Ale vkus a představy investorů reflektují stále nové trendy.

Která barva je na střeše nejkrásnější?

Poslední průzkumy u architektů mluví jasně. Vládnoucí žezlo postupně přebírá barva šedá. Šedá je žádaná na fasádách, na okenních rámech, ale především na samotné koruně domu – na střeše.

Zdroj: TONDACH
Tondach představil na FOR ARCH speciální stříbřitě šedou engobu, která bude vyráběna výhradně na tašce Stodo 12. Moderní šedá barva a jemná vlna tašky vytváří esteticky jednoduchý design střešního pláště.

Šedá engoba – trendy novinka na nejoblíbenější tašce Stodo 12

Přední výrobce pálených tašek, společnost Tondach, představila na stavebním veletrhu FOR ARCH v Praze speciálně vyvinutou šedou engobu, která bude k mání v roce 2019 výhradně na tašce Stodo 12.

Nová šedá engoba na tašce Stodo 12 má hladký a matný povrch a její barevný tón perfektně ladí s klempířskými prvky v titan zinku nebo k lemování střešních oken.

Kladné vlastnosti této engoby jsou nesporné. Stálobarevnost, na kterou nemá vliv UV záření, rychlý odvod vody ze střechy i bezúdržbovost. Elegance v podobě originálního barevného provedení dodá nemovitosti trvalou přidanou hodnotu, kterou uvítá jak investor, tak architekt. 

Pokud plánujete novou střechu, nechte si ZDARMA spočítat střechu přímo od výrobce.

Další novinka 2018 – Exklusivní glazura na Brněnce 14

Výroba oblíbeného modelu malého formátu Brněnka 14 se přesunula během letošního léta ze závodu ve Šlapanicích na Brněnsku do výrobního závodu Tondach v Hranicích. Taška se tak dočkala výrazných změn. Model je nabízen v rozmanitějších barevných provedeních a zcela nově také s povrchovou úpravou glazury, která nebyla doposud na tašce vyráběna.

Právě glazury působí na tomto menším typu tašek designově velice exklusivně. Ocení ji proto právě majitelé moderních střech s kratšími krokvemi.

Zdroj: TONDACHZdroj: TONDACH
Drážková taška Brněnka 14 je vhodná pro novostavby i rekonstrukce. Nyní nově v atraktivním provedení glazura Amadeus - červená a černá.

Nová paleta barev

Barevnost tašek nově vyráběných v Hranicích odpovídá barevné škále vyráběné v Hranicích.

Brněnku 14 lze od letošního září pořídit v těchto barevných provedeních:

  • Tradiční režná (oblíbený tmavší odstín červené)
  • Engoby v barvách: hnědá, červená a černá
  • Glazury Amadeus: černá a červená

K nejvyšší kvalitě výrobku přispěje také technologie výroby v H kazetách a nástřik silikonových bodů na rubu tašek, které chrání tašku při dopravě a manipulaci. 

Více informací o střešní krytině a doplňcích Tondach naleznete na střešní tašky Tondach nebo na stránkách Wienerberger.cz