Aktuální výzva pro podávání žádostí je otevřena do konce září 2017. V případě zájmu o voucher je nejprve potřeba vybrat výzkumnou organizaci ze seznamu oprávněných poskytovatelů služeb a nechat si od ní zpracovat konkrétní nabídku na předepsaném formuláři. Veškeré informace o programu a podání žádosti jsou dostupné na webových stránkách www.inovoucher.cz.

Program neklade žádná odvětvová omezení. Podmínkou účasti je, aby se jednalo o podnik do 250 zaměstnanců nebo o OSVČ se sídlem či provozovnou na území Jihočeského kraje. Žadatelé mají možnost začít realizovat projekty dnem podání žádosti, takže nemusí čekat několik týdnů až měsíců na vyhodnocení. Proces podání žádosti je velmi přehledný a administrativně nenáročný, i proto dotační program za tři roky trvání přilákal 116 žádostí, z nichž bylo podpořeno 42 částkou přesahující 5,5 mil. Kč.

Jedním ze zajímavých podpořených projektů bylo stanovení postupu získávání cenných látek z odpadního materiálu vinné révy pro firmu MikroChem LKT spol. s r.o. ve výzvě 2016. Výsledkem projektu bylo otestování výskytu biologicky účinných látek na třech vzorcích vinné révy s použitím různých metod extrakce, z nichž byl vybrán nejvhodnější postup, který bude dále rozvíjen.

Zdroj: Asset Media

Dotační program spravuje Jihočeský vědeckotechnický park, a.s. (JVTP), který je 100% vlastněn Jihočeským krajem. Zároveň je vlastníkem a správcem budovy Jihočeského vědeckotechnického parku, která byla dostavěna v roce 2014 a v současnosti poskytuje pronájem vybavených kanceláří, laboratoří, přednáškových sálů a dalších odborných pracovišť. Současně je možné získat podporu ve formě poradenství v oblastech financování, zakládání firem, transferu technologií, marketingu a podobně.

Zdroj: Youtube

JVTP, a.s. se věnuje také projektové činnosti. Mezi nejzajímavější projekty, do kterých je v současnosti zapojen, patří implementace Regionální inovační strategie Jihočeského kraje v rámci projektu Smart akcelerátor v Jihočeském kraji, který realizuje Jihočeský kraj a JVTP, a.s. je jeho projektovým partnerem. JVTP, a.s. je zapojen do mezinárodního projektu řešícího problematiku firemního nástupnictví a do česko-rakouského projektu SIP-SME, jehož cílem je vyvinutí nástroje na podporu managementu inovačních procesů v malých a středních podnicích na obou stranách hranice.