Sudoměřická firma TENTE, s. r. o. dodává v současnosti na trh přes 40 000 variant pojezdových koleček, kterými zásobuje nejen český trh, ale také slovenský, maďarský a slovinský. Ve velmi úzké spolupráci je i s dalšími trhy, například v Polsku, Lotyšsku a Rumunsku.

TENTE stojí již 25 let na pevných základech

Česká společnost TENTE je v rámci pěti kontinentů jednou z 30 dceřinných společností koncernu TENTE-ROLLEN, který dává práci více než 1500 zaměstnancům po celém světě. „Naše úspěchy by nebyly možné bez perfektní spolupráce s našimi výrobními závody v čele se společností TENTE-ROLLEN. Spolupráce započala v roce 1992 a v roce 1997 vyústila v založení společnosti TENTE s. r. o.,“ uvedl k historii firmy současný jednatel TENTE s. r. o. Jiří Marcián. Právě on byl u zrodu firmy spolu s tehdejším ředitelem Pavlem Příkaským, po němž v roce 2007 vedení převzal.

Díky úspěšným krokům managementu firmy se podařilo vybudovat stabilní a ekonomicky zdravou a silnou firmu v rámci TENTE family. I proto dnes české firmě náleží pozice leadra na českém a slovenském trhu.

Své výrobky firma neustále inovuje

Česká firma TENTE začínala v malém prostoru v Ratíškovicích. Později se rozšířila o sklad a montáž do nedalekého Kyjova. V roce 2009 se přestěhovala do nově vystavěných prostor v Sudoměřicích, kde montují kolečka dodnes. Komponenty pro montáž firma nakupuje od výrobních závodů TENTE-ROLLEN, jichž je po světě osm. Jejím hlavním dodavatelem je závod v Německu, další závody koncernu jsou například ve Francii, Irsku či jižní Africe a Číně.
Sortiment svých výrobků společnost TENTE neustále rozšiřuje a zdokonaluje, sází přitom na inovace a moderní technologie. Aktuálně se soustředí na design a výrobu koleček ze syntetických materiálů, o který má zájem především zdravotnický segment. Nejrůznější druhy koleček hojně dodává nejen do oblasti zdravotnictví, ale i do průmyslové výroby se speciálními potřebami. V její nabídce jsou například antistatická kolečka, vysokorychlostní kolečka i kolečka pro extrémní zatížení.

VýrobaSpolečnost TENTE, s. r. o., je už 25 let na českém a slovenském trhu leadrem v dodávání pojezdových koleček – od transportních a průmyslových přes přístrojová a nábytková, až po kolečka ke zdravotnickým lůžkům a zařízením.Zdroj: TENTE s.r.o.

Zaměstnanci TENTE tvoří budoucnost firmy

Současný tým obchodně-montážní firmy tvoří 25 zaměstnanců, z nichž pět jich pracuje ve firmě od jejího založení v roce 1997. Společnost TENTE si svých
zaměstnanců váží, proto podporuje jejich vzdělávání, pořádá pro ně kurzy angličtiny a nejrůznější školení. Pro soudržnost celého týmu organizuje firemní teambuildingy.
Nynější prioritou firmy je integrace nových mladých zaměstnanců, aby se sžili s principy a cíly společnosti. Budou tak moci pokračovat v naplňování myšlenky TENTE Leadership wheel.

Společenská odpovědnost je firmě vlastní

Společnost TENTE je nejen úspěšnou firmou, ale i známou firmou, která se podílí na podpoře v oblasti sociální, kulturní a sportovní. Přispívá také na různé charitativní akce.  Zaměstnanci neváhali přispět i darováním krve.

Zdroj: TENTE s.r.o.