Dovolte mi proto malé ohlédnutí. Podařilo se toho hodně. Především zachovat v Ústeckém kraji statut Komplexního onkologického centra pro pracoviště onkologie a nukleární medicíny v Masarykově nemocnici v Ústí nad Labem a detašované pracoviště v nemocnici v Chomutově. Krajská zdravotní do nich masivně investovala s výrazným podílem evropských dotačních prostředků a peněz Ústeckého kraje. V Ústí nad Labem činily investice kolem čtvrt miliardy korun a v Chomutově více než 196 milionů korun. Zahájením provozu PET centra a přístroje PET/CT v červenci 2016 v pavilonu ústecké Masarykovy nemocnice V Podhájí tak splnilo komplexní onkologické centrum všechny podmínky pro udržení statutu.

Uskutečnily se další plánované modernizace přístrojového vybavení v nemocnicích Krajské zdravotní v Děčíně, Ústí nad Labem, Teplicích, Mostě a Chomutově. V září 2016 v ústecké Masarykově nemocnici zahájilo provoz nové oddělení sportovní medicíny, jediné takto specializované pracoviště v Ústeckém kraji, ve stejném měsíci byla dokončena rekonstrukce stanice šestinedělí v nemocnici v Mostě a v prosinci revitalizace prostranství před poliklinikou v Teplicích se vznikem dalších parkovacích míst. A pro každou z nemocnic má Krajská zdravotní, a. s., v tomto roce připravené k realizaci další investiční záměry. Zmíním velké investice v jednotlivých nemocnicích v řádu desítek milionů na akci, a to v geografickém pořadí. V děčínské nemocnici proběhne rekonstrukce největšího pavilonu I, se zateplením a výměnou dveří a oken včetně dílčích vnitřních úprav, spojených mj. s plánovanou instalací magnetické rezonance. V ústecké Masarykově nemocnici proběhne rekonstrukce dětského pavilonu D, kdy krom zateplení a výměny dveří a oken bude pavilon opatřen nástavbou celého nového nadzemního podlaží, ústecká onkologie V Podhájí také získá novou zateplenou fasádu s novými okny, rekonstrukcí projde také parkoviště a v areálu bude zřízena nemocniční lékárna. V teplické nemocnici bude zahájena výstavba nového pavilonu operačních sálů, v mostecké nemocnici probíhá výstavba nového velkokapacitního parkoviště. V chomutovské nemocnici bude vybudován nový stravovací provoz, otevřeno bude nové mamografické centrum, největší v Ústeckém kraji, a momentálně probíhají také větší stavební úpravy spojené s pořízením nového přístroje pro magnetickou rezonanci.

To vše by se nepodařilo realizovat bez dotačních titulů a investiční podpory, kterou má vedení společnosti v Ústeckém kraji, zakladateli a jediném akcionáři Krajské zdravotní. Současné vedení Krajské zdravotní, a. s., která v Česku patří k největším poskytovatelům zdravotní péče, klade velký důraz i na sociální a mzdovou politiku v oblasti odměňování zaměstnanců. Představenstvo rozhodlo o navýšení mzdových prostředků pro své zaměstnance pro rok 2017, a to v objemu odpovídajícímu nárůstu stávajících mzdových tarifů o 10 %. Krajská zdravotní, a. s., se stala jedním z prvních zdravotnických zařízení v České republice, hlásících se k 10% navýšení tarifních mzdových složek.
Je mým velkým přáním, aby pacienti zdravotnických zařízení pod logem Krajské zdravotní byli v roce 2017 vždy spokojeni s péčí, která se jim dostane. V novém roce přeji všem pevné zdraví a mnoho úspěchů.

Ing. Jiří Novák,
předseda představenstva Krajské zdravotní, a. s.
www.kzcr.eu

Zdroj: Krajská zdravotní