Proběhneš se přímo uvnitř impozantního kaňonu s jezerem, kde se odehrával například Limonádový Joe. Dále si užiješ doslova královské výhledy na gotický hrad Karlštejn, který nechal postavit římský císař Karel IV. ve 14. století. Buď král a ulov si číslo na behejlesy.cz!

Běhej lesy Karlštejn patří mezi nejoblíbenější závody seriálu. Z části díky tomu, že je nejblíže hlavnímu městu, ale především z důvodu tras, které ti zajistí nezapomenutelný zážitek. Bývá zvykem, že účastníci se na Běhej lesy Karlštejn vrací dlouhá léta po sobě. Kromě impozantních výhledů na hrad a dechberoucí části trasy skrze lom Amerika se můžeš těšit i na pořádnou trailovou makačku. Trasy pořádně prověří tvou kondici hezky z kopečka do kopečka. Ale o to lepší pocit to bude v cíli s medailí na krku a chladivým Birellem v ruce.

Vybrat si můžeš z tras na 4, 13 a 19 km, dále pak z dětských závodů či se zapoj i do týmových soutěží. Pro běžecké začátečníky je ideálním startem VoltaRUN, což je nesoutěžní závod či chůze úplně pro všechny. Svou účastí na něm přispěješ prostřednictvím Nadace Nova na pomoc bojovnici Michalce diagnostikované DMO kvadruparezou. VoltaRUN je vhodný i pro doprovod závodníků, kočárkáře, hendikepované nebo pro ty, kteří si na klasické trasy seriálu zatím netroufnou.

Běhej lesy myslí i na nejmenší sportovce a má pro ně připravené Dětské závody Dr. Max s trasami 500 metrů a 1 km, a to pro všechna mláďátka do 14 let. Na děti čeká kromě závodů i spoustu jiné zábavy. Medaile a tričko pro všechny, hodnotné ceny od společnosti Boll a Dr. Max pro první tři holčičky a chlapečky, aktivní dětská zóna Sportisimo nebo třeba oblíbená rozcvička s tetou Verčou.

Na co si ještě můžeš brousit zuby? Na zázemí plné zajímavých aktivit pro celou rodinu! Vyzkoušej si běžecké boty ON a vytáhni je rovnou na závod, zajdi na tejpovací stánek Generali Investments CEE, nech si poradit od Enervit - expertů na sportovní výživu nebo vyhraj hodnotné ceny v tombole. Můžeš vyhrát např. poukaz na boty ON, tankování od Benzina ORLEN, TV na rok zdarma od Nordic Telecom či poukaz k nákupu od Dr.Max a mnohé další ceny.

Ještě jsi na vážkách? Mrkni se na to, jak si závod užili ostatní parťáci loni prostřednictvím fotek a videa. Tak už neváhej, ulov si číslo a registruj se taky. Čas na to máš do středy 11. srpna před sobotním závodem nebo pak v sobotu přímo na závodě.

Zdroj: RAUL, s.r.o.