„Letošní rok bude pro Prima FRESH festival doslova přelomový. Rozhodli jsme sefestivalovou tour rozšířit do Brna a Olomouce. Když připočítám naše tradiční místa– Plzeň, Liberec a Pardubice, tak pokryjeme území celé ČR. Navíc jsme připravilivýrazné koncepční změny, pod heslem ´Ještě více gastronomických
zážitků´,“ přibližuje novinky letošního ročníku festivalu jeho ředitel Petr Jirásek.
Na festival letos dorazí ty nejlepší podniky u nás, které jsou považovány v ČR zalegendy. „Při přípravách letošního ročníku jsme udělali mezi lidmi anketu, kterépodniky u nás považují za legendární, a ty vybrané jsme oslovili. Ročník 2023 považujeme za unikátní,“ zdůrazňuje Petr Jirásek.
Jedním z takových legendárních podniků je Café Imperial pod vedením Zdeňka Pohlreicha, které je mezi gurmány skutečným pojmem. Přesně tenhle podnik sepodařilo získat pro Prima FRESH festival, kde bude svoje menu servírovat vespolupráci s Valoria Restaurant. Menu, které jen tak někde neochutnáte dovezenáš „nároďák“, tedy Český Národní tým kuchařů a cukrářů, který se účastní kuchařských soutěží po celém světě a obsazuje ty nejvyšší příčky. Nejlepší českoukuchyni najdou návštěvníci rozhodně v Restauraci U Sapíků na Klokočné. Až tam ale jezdit nemusí, Pavel Sapík totiž dorazí se svým menu na Prima FRESH festival. Další legendou je také Restaurant Marcela Ihnačáka, který budep řipravovat menu tradiční české kuchyně inspirované židovskou tradicí.
„Tato čtveřice podniků se na jednom místě jen tak nepotká, proto mají návštěvníci unikátní možnost ochutnat to nejlepší z gastronomie v České republice právě na Prima FRESH festivalu,“ uzavírá Petr Jirásek.
Prima FRESH festival se uskuteční v areálu dostihového závodiště v Pardubicích v pátek 9. a v sobotu 10. června.