V teplickém hypermarketu Albert se Ludmila Dubřická pohybuje na různých pozicích 19 let. Začínala v oddělení textilu a po návratu z mateřské dovolené nastoupila na místo administrátora. Po získání zkušeností v roli kapitána – šéfa týmu, povýšila na team leadera, vedoucí oddělení vybalování tzv. suchých potravin. 

Jaké jsou vaše první kroky po příchodu do prodejny?
Musím se nejdříve rozhlédnout, co je hotové či jaké činnosti jsou rozdělané, pokud jsem nebyla v hypermarketu předchozí den. Pak většinou následuje přecenění, inventury či doplňování zboží. Zjistím si také počet lidí ve směně a případně jim zorganizuji náplň práce. Jde o pestrou, nikoliv ale stereotypní práci. 

Jak velký tým vedete?  
Ve vybalovací partě je deset, v doplňovací skupině pak šest lidí. Musím zaklepat, že náš kvalitní tým vydržel prakticky ve stejném složení delší dobu. Je zde zdravé jádro, jen výjimečně někdo odejde a přijde nováček. Mám štěstí na partu lidí, vzájemně jsme si na sebe zvykli, a já vím, jak mám ke komu přistupovat. Někdy je třeba i trošku psychologie. Celkem v našem teplickém hypermarketu pracuje kolem stovky lidí.

Co je pro vás v rámci vaší funkce nejdůležitější?
Určitě dobrá komunikace. Já jsem sice trochu introvert, ale komunikativní člověk. Je důležité se domluvit jak s nadřízenými manažery, tak samozřejmě se zaměstnanci. A s tím tady v Albertu problémy určitě nemám.

Podepsala se na práci týmu nějak současná situace ohledně pandemie Covid-19?
Vyloženě na naší práci asi ne, i když je to náročné období. Někteří lidé jsou trochu vyčerpaní, když mají starosti třeba doma. Jinak se mi ale zdá, že se parta semkla a lidi se víc zajímají o druhé. Poznali jsme se v této krizové době i z jiné stránky, a v charakterech lidí se projevily navenek většinou ty kladné věci. Pokud jde o roušky, nějak jsme se s nimi vyrovnali. Já osobně jsem si na ni zvykla bez problémů, a třeba doma se mi smějí, než si uvědomím, že ji mohu sundat. Samozřejmě někteří se musí chodit častěji nadýchat čerstvého vzduchu, ale je to ojedinělé. Navíc Albert se o nás v této složité situaci vzorně stará a zajišťuje potřebný servis.

 Zdroj: Deník/Tomáš Prchal

Co je na vaší práci nejsložitější?
Já jsem člověk, který se snaží vyjít všem vstříc, aby se jim dobře pracovalo. To ale vždy úplně nefunguje. Snažím se být nekonfliktní a asi nejsložitější je pro mě dělat radikální rozhodnutí o konkrétní osobě. Nejradši bych totiž byla, aby každý měl takový přístup a zodpovědnost k práci, že bych mu nemusela činnost přidělovat. Ideální by bylo, aby měli všichni takový vztah k firmě jako já, a chodili sem rádi. Ne všichni to ale vždy tak cítí, ale jde jen o ojedinělé případy.

Co nejvíc oceňujete na společnosti Albert?
Asi jak se staví k zákazníkům. Snažíme se nabízet velký výběr kvalitního zboží, nepodbízet se cenami a rozvíjet ekologické zaměření firmy. Je zde dobře zaběhlá Potravinová banka, tedy distribuce potravin potřebným lidem. Oceňuji třeba také instalaci kompostéru stejně jako program třídění obalů. 

Jaká bude podoba letošních Vánoc v Albertu a jak prožíváte toto období?
Vánoce mám asi jako většina lidí ráda. Miluji celé toto období včetně tradičního shonu,a vůbec celé to bláznovství. Letos snad budu mít podruhé za mojí pracovní kariéru volno na Štědrý den a musím se přiznat, že si to již ani neumím představit, jaké to vůbec je.
I když byly děti malé, tak jsem na Štědrý den chodila do práce a vůbec mi to nevadilo. Končili jsme vždy ve 12 hodin, nálada byla úžasná. A doma se to stejně vše teprve probírá, všichni stále koukají na pohádky, a tak mi nic neuteče. Ba naopak, mám ten krásný den o to delší. Ač mám už nějaký ten věk, a děti také již nečekají na Ježíška, stále mám to krásné šimravé těšení na ten kouzelný večer a samozřejmě i tu večeři. Jen nevím, jaké to bude letos, když se to ve všech obchodech netřpytí a nezní koledy. Již neznáme bílé Vánoce, tak by bylo smutné přijít i o to blyštivé okolo nás. V Albertu se na svátky samozřejmě připravujeme pečlivě, kromě jiného se třeba rozšiřuje nabídka bio potravin související s Vánocemi. Již nyní připravujeme pestrý dárkový sortiment ve všech odděleních Albertu.

Jaký produkt máte z Albertu nejradši?
Mám ráda a kupuji i manželovi kvalitní vysokoprocentní čokolády. Je zde v nabídce třeba také bohatý výběr masa či ryb jako je losos. Máme chutné i pečivo. Vybere si tady určitě každý.

Jste rodilá Tepličanka?
Přesně tak a jsem na to hrdá. Dá se říct, že jsem patriotka tohoto kraje.

Jaké jsou vaše záliby?
Je to především práce, ve které jsem se našla. Jinak ale samozřejmě moje děti, ráda jezdím na kole či houbařím v nedalekých a kouzelných Krušných horách.

  

Tomáš Prchal