O práci na pozici manažera je obrovský zájem. Drsným sítem personalistů obvykle projdou jen ti nejlepší. Říká se, že na každé místo řídícího pracovníka čeká zástup schopných lidí. Pokud se chcete udržet na špici, nesmíte polevit. Průběžné sledování trendů a další vzdělávání jsou rozhodně na místě. Skvělou volbou je studium postgraduálních manažerských programů Master of Business Administration (MBA).

MBA není jen další titul

Mít za jménem titul MBA je prestižní záležitost. Studium na kvalitní „business school" má v mnoha ohledech větší přínos než běžná vysoká škola. Zpravidla se manažerského vzdělávání účastní absolventi vysokých škol a manažeři s prokazatelnou praxí.

Personalisté dávají přednost uchazečům s titulem MBA, protože do značné míry vypovídá o jejich praktických schopnostech. Studium je populární mezi manažery i soukromými podnikateli, jelikož během něj získají nejen znalosti využitelné v běžné firemní praxi, ale i cenné obchodní a osobní kontakty.

Podstatný je výběr správné manažerské školy

Má-li být studium MBA opravdu přínosné, nesmí se podcenit výběr školy a konkrétního studijního programu. Na míru potřeb členů středního a vyššího managementu a všech vedoucích pracovníků je navržen program MBA Management soft skills, který lze studovat na jedné z nejprestižnějších českých institucí – Business Institutu.

Ovládnout soft skills neboli měkké dovednosti je jako dosáhnout mistrovského stupně v bojovém umění. Soft skills představují přímou cestou k úspěchu, popularitě mezi kolegy a náskoku nad konkurencí. Problematika úzce souvisí se sebeovládáním, komunikací, duševní hygienou, schopností efektivního řešení problémů a v neposlední řadě s organizací práce i osobního života.

Blokový modul pro studenty a absolventy Business InstitutuZdroj: BusinessInstitut.cz

Blokový modul pro studenty a absolventy Business Institutu.

Proč studovat na Business Institutu?

Business Institut je vyhlášená manažerská škola, která nabízí široké spektrum studijních programů MBA, BBA, DBA a Executive LLM. Výuka trvá 1,5 roku, probíhá v češtině a má podobu kombinovaného studia. Studenti využívají moderní e-learningový systém a účastní se odborných interaktivních workshopů přímo v prostorách školy. Jako bonus mají možnost studenti i absolventi navštěvovat vzdělávací akce nad rámec studia – blokové moduly, coffee breaky či tzv. success stories s osobnostmi českého byznysu.

 Slavnostní květnová promoce absolventů Business Institutu v Národním domě na Vinohradech.Zdroj: BusinessInstitut.cz

Slavnostní květnová promoce absolventů Business Institutu v Národním domě na Vinohradech.

A co o studijních programech říkají absolventi? Petr Kostka, ředitel gymnázia, „vyzdvihuje vysokou odbornou erudici lektorů, kteří studenty seznamují i s praktickými zkušenostmi uplatnitelnými v manažerské praxi". Studium MBA soft skills vyhodnotil jako "velmi přínosné a zajímavé". Podrobnosti o studiu najdete na businessinstitut.cz.