Vertikální zahrady jako dekorační prvek

Opravdu nepřehlédnutelným prvkem v interiéru jsou vertikální zahrady. Jak je možné již z názvu pochopit - opravdu se jedná o rostliny, které jsou umístěny vertikálně, na zdi. A to nejen v interiéru, ale například i v exteriéru na fasádě. A proč jsou tyto zahrady tolik oblíbené? Nejenže v interiéru vytváří krásná zákoutí a unikátní prezentaci, zároveň ale přináší i pozitivní náladu. Stačí se na ně jen podívat a každý se hned cítí klidněji a pohodlněji - v podstatě taková terapie, jako byste se procházeli parkem či lesem. Neposlední výhodou je ale také klima, které rostliny vytvářejí - čerstvý vzduch a jeho ochlazování. Právě kvůli tomu jsou tolik oblíbené na fasádách.

A jak na ni? Pokud si chcete vertikální zahradu pořídit, tak se vůbec nemusíte obávat. Na zeď se nejprve připevní konstrukce, která nese jednotlivé květináče. Ty jsou napojeny na automatický zavlažovací systém - takže se už vůbec není třeba bát, že byste péči o takovou krásnou zahradu nezvládli. No a potom už jen stačí z nabídky vybrat rostliny, které se vám nejvíce líbí a je to! Krásná vertikální zahrada zdobí váš interiér.

Zdroj: Centrum bydlení a designu Kaštanová

Kousek přírody na dosah ruky

Líbí se vám vertikální zahrady, ale říkáte si, že by stačilo něco skromnějšího? Tak se inspirujte živými obrazy. Kolekce Living Art od firmy Němec nabízí v podstatě takovou mini variantu zahrady vysazenou do obrazu, jehož rám je vyroben a dekorován betonovými stěrkami.

Stačí si tak jen vybrat velikost obrazu, zvolit jeho povrch z nabídky dekoračních stěrek a potom už jen sázet rostlinky. Obraz je vybaven samozavlažováním, jehož obslužnost se obejde bez vašeho zásahu v rámci 2 - 3 týdnů a součástí je také osvětlení, aby rostliny získaly vše potřebné.

Zdroj: Centrum bydlení a designu Kaštanová

Mechové obrazy jako z pohádky

Pro ty, kteří ale hledají kousek přírody, která je opravdu decentní a nevyžaduje vůbec žádnou péči, jsou tu mechové obrazy. Vyráběny z inaktivovaného mechu, který si ovšem zachovává svou barvu a ikonickou strukturu. Stačí jedno pohlazení a při troše představivosti se ihned přenesete do Pohádky z lesu a kapradí…

Mechové obrazy si můžete vybírat z hlediska tvarů a velikostí, ale také v rámci výplně - mechy různých odstínů barev, struktury a také dalších dekoračních prvků jako dřevo, kusy pařezy nebo kamínky. Tak jako u rostlinných obrazů i zde si můžete vybírat dekorační stěrky rámu dle libosti.

Zdroj: Centrum bydlení a designu Kaštanová

Chtěli byste svému interiéru dopřát více života? 

Není nic jednoduššího než navštívit showroom Němec v areálu Centra bydlení a designu Kaštanová v Brně, vybrat si jednu ze tří nabízených živých dekorací a pak už si jen užívat přítomnosti přírody v interiéru...