Pětadvacet let už patří firma Snop cz mezi největší zaměstnavatele Písecka.  V současné době ve společnosti, která se zabývá lisováním, svařováním a profilováním kovových částí karosérie pro automobilový průmysl, pracuje pět set lidí. Je součástí francouzské skupiny Groupe FSD, která po celém světě vlastní více než 40 výrobních závodů. Najít ji můžete v průmyslové zóně v Písku.

Na pozici ředitele píseckého závodu Snop cz jste nastoupil začátkem tohoto roku, co vás ve Snopu příjemně překvapilo?
Byly to zejména osobní, mezilidské vztahy založené na létech spolupráce, tzv. rodinná atmosféra. To ve Snopu skutečně není prázdné slovo, je to hodnota, na které je tato firma vystavěna. Snop a celá skupina FSD je i přes svou velikost stále rodinná firma, stále má jednoho majitele – rodinu zakladatele skupiny, pana Michela Pinaira.

S čím jste se naopak musel hned od počátku vyrovnávat?
Ze začátku roku byl nejpalčivější problém nedostatek pracovníků ve výrobě z důvodu vysoké nemocnosti. Ta například v březnu dosáhla 28 %, přičemž polovina byla z důvodu onemocnění Covid-19. Co bych chtěl vyzdvihnout, byla flexibilita a ochota těch, kteří pracovat mohli a zaskakovali za nemocné kolegy. Díky nim jsme nezpůsobili žádný výpadek v dodávkách našim zákazníkům. A za to jim patří velký dík!

Přibližte prosím činnost firmy?
Jak už bylo zmíněno v úvodu, jsme dodavatel pro automobilový průmysl. Vyrábíme ocelové díly, většinou části karosérie pro přední výrobce automobilů, jako jsou Škoda Auto, Volkswagen, Peugeot, Citroën, Renault, Nissan, Toyota, Mercedes, BMW, Audi a další. Hlavní výrobní technologií je lisování a profilování dílů, na které následně navařujeme pomocí svařovacích robotů či lisů komponenty tak, aby se u výrobce mohly lehce smontovat dohromady.

Do kterých zemí vyvážíte?
Naše výrobky vyvážíme do celé řady evropských zemí. Kromě České republiky je to např. Německo, Francie, Španělsko, Velká Británie, Rusko, Slovensko, Maďarsko nebo Polsko. Naše díly ale putují např. i do Jižní Ameriky.

Říkáte, že se firma mění? V čem konkrétně?
Potřebujeme se posunout dále, abychom stačili našim zákazníkům a konkurenci a především naplnili vize a cíle našeho majitele. Máme k tomu předpoklady ve smyslu odborného know-how a především kolektivu lidí, kteří umí, chtějí nebo mají potenciál. Postupnými kroky a změnami v přístupu, ať už je to řešení problémů, zlepšování procesů ve výrobě nebo v údržbě se snažíme aktivně zapojovat pracovníky na různých úrovních. Změna je vždy těžká, a proto je potřeba, aby měl každý možnost být u toho, být součástí změn a aktivně se na nich podílet. Není to krátkodobý proces a znamená to především začít u sebe a chtít. A to není lehké, ne každý má takovou ambici, ale může ji nahradit loajalitou a dobře odvedenou prací.

Jaké jsou nové projekty, které písecký závod v nejbližší době čekají?
Novými projekty, které se nám podařilo vysoutěžit, máme zajištěnou budoucnost nejméně do roku 2030. Nyní nabíhá sériová výroba projektu Mercedes pro platformu modelu C. Na podzim tohoto roku nás čeká náběh výroby nových projektů Toyota pro vozy Yaris SUV a Aygo a projektu elektrických vozů VW ID Buzz, A-SUV, e-Up. Dále budeme postupně připravovat sériovou výrobu např. pro vozy BMW řady 5 a modelů SUV, pro Škodu Kodiaq a Volkswagen Tiguan nebo pro Audi A4 a A6.

Jaké profese v současné době hledáte? Kdo u vás najde uplatnění?
Vítáme každého šikovného člověka, který chce pracovat, nebojí se změn a chce se jich aktivně účastnit. Uplatnění u nás najdou v podstatě všechny technické profese - seřizovači, specialisti údržby, technologové, kvalitáři, ale také řidiči vysokozdvižných vozíků či skladníci.

Co zaměstnancům nabízíte?
Snop je francouzská firma a ke každé francouzské firmě neodmyslitelně patří jistý sociální rozměr. Ve Snopu navíc působí odborová organizace, s níž vedení pravidelně aktualizuje kolektivní smlouvu tak, aby nabízela našim zaměstnancům velkou řadu výhod a benefitů nad běžný rámec. Můžu jmenovat např. 13. mzdu, pravidelné měsíční bonusy vázané na konkrétní výsledky, měsíční příspěvky na životní pojištění a penzijní připojištění, příspěvek na dopravu, příspěvky na dovolenou, sport, kulturu a zdravotní péči, roční navyšování mezd či další příplatky a placené volno nad rámec zákoníku práce.

Co byste vzkázal vašim stávajícím i budoucím zaměstnancům?
Byl bych rád, aby zaznělo, že v prostředí, ve kterém se pohybujeme, je změna hlavním řídicím motorem. Beze změn se nikam neposuneme a neudržíme se na špici v našem náročném oboru. Je škoda ze sebe nevydat znalosti a nápady a nezužitkovat je ve prospěch nás všech. Vzpomínky jsou důležité, ale nezapomínejme, že ani tenkrát to nebylo jednoduché. Tenkrát jsme to vnímali jako příležitost ukázat, že to zvládneme. Byla by škoda zůstat jen u vzpomínek, když má dnes navíc každý z nás zkušenosti, které může zúročit nebo předávat někomu dalšímu.