V mládí chtěla být švadlenkou, ale za učením by musela pravidelně cestovat mimo rodné Lovosice. Nedlouho po dokončení školy proto začala nakonec pracovat v továrně, kterou dobře znala již od dětství. „Původně jsem tu jen uklízela, až se mě jednoho dne ujala jedna paní mistrová. Řekla mi, že je mě na uklízení škoda a zda bych to nechtěla zkusit přímo ve výrobě. Moc jsem si nevěřila, ale zkusila jsem to a vzali mě,“ nastiňuje své začátky v Mondelēz Lovosice Iveta Zezuláková.
Stabilní pracovní zázemí a skvělá parta
Začínala jako balička, postupně se zaučovala a zkoušela náročnější pozice. A s tím se jí také zvyšovala mzda. Začínala u Miňonek, následně si na nějaký čas odskočila ke slaným výrobkům, a poté se vrátila zpět k oblíbeným sladkým oplatkám.
Momentálně byste ji našli u Miňonek a Tatranek, kde pracuje jako výrobní operátorka a u strojů si v pravidelných intervalech mění místo s baličkami. „Dohlížíme na kvalitu. Kontrolujeme, zda mezi oplatkami nejsou některé polámané, nebo třeba málo obalené čokoládou. Musíme se vždy ujistit, že je balení správně uzavřeno, sedí datum výroby a vše běží, jak má,“ shrnuje svůj pracovní den paní Iveta.
Vstupní branou do továrny prochází už téměř čtvrtstoletí a neměnila by. „Mám svou práci opravdu ráda. I když je to konkrétně u Miňonek někdy náročnější, člověk je aspoň v pohybu a nenudí se.“ Spolu s dynamickou pracovní atmosférou si pochvaluje také přátelský kolektiv. „Mám mezi kolegy i řadu přátel a blízkých kamarádek. Když je člověk mezi lidmi, které má rád, jde vše lépe. Nejen tím, co vyrábíme, ale také díky vztahům s kolegy se tak dá říct, že mám tu nejsladší práci,“ doplňuje Zezuláková.
Dříve se věnovala výrobě sladkých dobrot i doma, teď peče spíše její syn. Má po tolika letech v lovosickém provozu ještě vůbec chuť na sladké? „No jéje,“ směje se Zezuláková. Domácí Koka ani Esíčka ale nezkouší. „Domácí recepty jsem nikdy nezkoušela, raději si dám originál. Může se to zdát zvláštní, ale nejraději mám právě Miňonky, které s kolegy vyrábíme.“
Staňte se součástí nejsladší práce
Přidejte se ke kolektivu továrny s více než 150letou tradicí. V Mondelēz Lovosice se budete podílet na výrobě oblíbených sušenek a oplatek, které každý zná. Momentálně v továrně hledají nové výrobní operátory a operátorky a také seřizovače výrobních zařízení. Možnost přihlásit se na vybranou pozici a další informace najdete na www.nejsladsiprace.cz.