Už od počátku prodejů bylo jasné, že s ním musí konkurence počítat. V České republice se cee´dů prodalo už na čtyřicet tisíc, čímž tento model výrazně pomohl Kie k umístění v první jedenáctce u nás nejprodávanějších automobilových značek, s tržním podílem 3,4 %. Kia také loni patřila mezi čtveřici značek s největším meziročním nárůstem prodejů, což rovněž svědčí o jejích kvalitách.

Promyšlená konstrukce, vynikající technologie a skutečně vysoká kvalita výroba stojí za úspěchy tohoto modelu, se kterým se můžeme setkávat po celé Evropě, a to nejen mezi soukromými uživateli, ale také ve sužbách podniků, nejrůznějších institucí či policejních sborů. Nabídku tvoří tři základní pětidveřové verze – 4,3 metru dlouhý hatchback, o 20 cm delší kombi s objemem zavazadlového prostoru až 1 645 l, a sportovně laděné GT s motorem o výkonu 204 k, dosahující rychlosti až 230 km. Na výkonné, a přitom hospodárné motory navazují šestistupňové mechanické převodovky, které mohou na přání nahradit vlastní vynikající dvouspojkové automaty Kia se šesti nebo sedmi rychlostními stupni. Připočteme-li k tomu už od základního modelu, uživatelsky velmi zajímavou výbavu, ve které nechybí klimatizace a mnoho možností výbav na přání, to vše za velmi konkurenceschopné ceny, jsou obchodní úspěchy modelů cee´d logickými výsledky správně nastoupené cesty.

Proto se cee´d, prakticky okamžitě začal prosazovat v zákaznicky nejnabitější kategorii vozů nižší střední třídy a v průběhu let se stal doslova jednou z evropských ikon. A to za sebou nemá zdaleka tak agresivní reklamu, jako někteří jeho konkurenti. Nesporné přednosti, mezi kterými vyniká zejména vysoká úroveň kvality a spolehlivosti, o níž se opírá stále bezkonkurenční sedmiletá záruka, stejně jako vynikající bezpečnost posádky, podložená maximálním, pětihvězdičkovým oceněním, dosaženým při náročných testech, uskutečňovaných nezávislou a celosvětově uznávanou organizací NCAP. Také proto se už první generace stala po zásluze Autem roku 2008 v České republice a další úspěchy sklízel cee´d i potom. Mezitím se v roce 2012 dočkal druhé generace, která posunula kvality tohoto modelu o další stupeň výš, a letos čeká modelovou řadu cee´d další generační proměna, která posune tento mimořádně úspěšný osobní automobil pro nejširší okruh uživatelů ještě výš. Více se můžete dozvědět na: www.kia.cz