Výběr těch nejlepších čerstvých slávek
Mušlové lahůdky jsou na Rohlíku k dispozici nejpozději do 48 hodin od ulovení. A jestli si myslíte, že připravit mušle zvládnou jen v luxusní restauraci, tak se pěkně pletete. Na Rohlíku najdete recepty od šéfkukaře Romana Vaňka, díky kterým připravíte slávky, o kterým se vám ani nesnilo, i ve své kuchyni. Tak nebuďte měkkýši, zvolejte třikrát sláv(k)a a hurá na kuchtění.
Hřebenatky jsou známé pro své chutné maso, které připomíná chuť oříšků. Jsou baleny v Nizozemí s důrazem na zachování jejich chuťových vlastností. Připravit je lze na opravdu mnoho způsobů. Zkuste ale třeba ty marinované dle našeho receptu, pochutnáte si!
Předvařené slávky v "Bangkok" omáčce
Svěží a čerstvá omáčka s citronovou trávou a zázvorem se slávkami neobyčejně ladí. Pokrm budete mít hotový raz dva, stačí je pouze krátce orestovat na pánvi nebo ohřát v mikrovlnné troubě.
Creuse jsou pevné a robustní ústřice, které jsou chované na mořském dně. Jejich chuť je charakterizována slanými tóny a jemným aroma moře. Lze je podávat jednoduše pouze s kapkou citronové šťávy a trochou pepře. A co je rovněž důležité, jejich rybolov je nezávisle certifikován podle standardu MSC pro dobře řízený a udržitelný rybolov, jejich získávání tak neohrožuje ekosystém mořského prostředí.
Kvalitní suroviny si žádají kvalitní nádobí. A do hrnce značky Premier se vejde až 1 kg mušlí. Díky svému vysokému okraji dokáže bezpečně uchovat všechny chutě a nic nepřeteče. Robustní konstrukce umožní efektivní a rovnoměrné vaření pro ten nejlahodnější výsledek.
Tato akce je příležitostí pro všechny milovníky mořských lahůdek, kteří chtějí zažít Czech Mussel Week o týden dříve. V Rohlíku jsou připraveni! Akce trvá od 18. 9. do 1. 10. 2023. Více informací najdete na webu Rohlíku.