Šedesátka možná není příliš vysoký věk. Ale k oslavě je vhodný zrovna jako padesátka či stovka. Technické muzeum v Brně oslaví toto výročí 28. srpna 2021. Od 10.00 do 19.00 se uskuteční program, který představí obory, jimiž se muzeum zabývá, a nabídne také mnoho zajímavých zážitků. Vše se odehraje před budovou muzea v Brně – Králově Poli, v muzeu i v areálu za muzeem. 

Hlavním bodem programu bude slavnostní prezentace nového přírůstku do sbírky Letectví a kosmonautiky TMB – letounu L410 Turbolet v 16.00 a v 18.00 koncert rockové legendy Žlutý pes v areálu za muzeem. 

Od 10.00 do 18.00 budou před muzeem vystaveny vozy ze sbírek Technického muzea v Brně, osobní a vojenské, tedy z oborů Historická vozidla a spalovací motory a Militaria. A z centra města budou zájemce k muzeu vozit vozy ze sbírek Městské hromadné dopravy.

V budově Technického muzea v Purkyňově ulici si budou moci návštěvníci zdarma prohlédnout 17 stálých expozic a jednu nově otevřenou výstavu ke 140. výročí značky Minerva s názvem Minerva 1881-2021 Tradice, historie, současnost.  Kromě toho budou připraveny pro malé i velké návštěvníky interaktivní stanoviště. Od 10.00 do 16.30.
V 17.00 v expozici Parní motory začne koncert kapely The 6 Fireballs, která skladby ponejvíce rockového charakteru z 50. a 60. let zazpívá a zahraje za použití vlastní dobové zvukové techniky.  Vrátí tak návštěvníky do doby, kdy došlo k osamostatnění a vzniku Technického muzea v Brně.

Výbušná smršť salt, otoček a jiných kombinací na tricline (Slackshow) s následným workshopem pobaví odpoledne za muzeem malé i velké. Ale ještě před tím v areálu za muzeem bude od 11.00 přichystán bohatý program s pohádkovým příběhem, Vzdušnou show a dalším programem.

Podrobnější informace na www.tmbrno.cz/akce/sedesatka-s-tmb/