Základní myšlenka certifikace Project Athena

Vybrat si kvalitní notebook na práci nebo zábavu je pro mnoho uživatelů zbytečně náročné. Hromadě hardwarových konfigurací často rozumí jen úzká skupina geeků a ne každý má takového přítele na telefonu k dispozici. Intel proto definoval tři základní oblasti, ve kterých musí moderní zařízení vynikat tak, aby to mělo pro každého uživatele viditelný přínos. Tady jsou:

  • Notebook musí být okamžitě po probuzení připravený k práci včetně bezpečného přihlášení k uživatelskému účtu.
  • Výkon na baterii bude za každých okolností identický jako při zapojení do sítě.
  • Uživatelsky přívětivý dotykový displej s Full HD rozlišením a úhlopříčkou 12 až 15,6”.

Výsledkem toho všeho je úplně nový stupeň certifikace pro notebooky zvaný Project Athena, symbolizovaný nálepkou, jíž se bude pyšnit každý výrobce. A samozřejmě se takové notebooky objeví i v nabídce na Alza.cz.

Zdroj: Alza.cz a.s.

10. generace mobilních procesorů Intel pohání ty nejlepší notebooky

S novými mobilními procesory Intel® Ice Lake si zajistíte výrazný výkonnostní posun vpřed. Intel se totiž technologicky vůbec nezastavil, a naopak přidává do kroku. Například nižší spotřebou, delší výdrží baterie, silnějším grafickým čipem nebo podporou Thunderbolt™ 3 (USB-C), Intel® WiFi 6. Jsou to zkrátka procesory, které obslouží všechny typy uživatelů včetně nejnáročnějších profesionálů.

Zdroj: Alza.cz a.s.

To jsou parametry, které vám budou závidět i majitelé mnohem dražších procesorů. Ostatně Project Athena je plánovaný jako přímá konkurence pro notebooky od společnosti Apple. A na to slyší i výrobci, kteří uvedli hned několik laptopů vyhovujících certifikaci Athena Project. Namátkou jmenujme Dell XPS 13, Acer Swift 5 nebo HP Spectre x360.

Představujeme Lenovo Yoga C940-14

Typickým zástupcem notebooků s certifikací Project Athena je Lenovo Yoga C940-14. Tento konvertibilní krasavec je totiž postavený z prémiových materiálů a plně využívá právě novou 10. generaci mobilních procesorů Intel® Core™. Celokovové tělo s rozměry 320 × 216 × 18 mm má hmotnost jen 1,36 kg, takže vás během častého přenášení nijak neomezí. Dotykový displej lze navíc otočit tak, že notebook používáte jako tablet nebo v tzv. režimu stanu pro pohodlné sledování videa.

Zdroj: Alza.cz a.s.

Mezi konektory se nachází stále žádané USB-A, ale také hned dva USB-C porty s podporou rozhraní Thunderbolt™ 3. Samozřejmostí je integrovaná WiFi třídy 6 a poslední generace rozhraní Bluetooth 5. Ideální například pro připojení bezdrátových sluchátek.

Zdroj: Alza.cz a.s.

Kvalitu celého notebooku podtrhuje excelentní výdrž baterie, která při sníženém jasu a sledování videa dosahuje až na impozantních 16 hodin.