Ale také hrdý otec tří synů, fanoušek sportu a podporovatel využití volného času dětí i dospělých. To je první náměstek přerovského primátora a předseda majetkoprávní komise Rady Olomouckého kraje Michal Zácha.

Dvaačtyřicetiletý Michal Zácha je celoživotně spojen s Přerovem, kde se narodil a postupně absolvoval základní, střední i vyšší odbornou školu. „Nikdy jsem nechtěl žít nikde jinde. Rád se projedu Českou republikou, občas vyrazím i za hranice, ale vždycky se moc těším domů. Věřím, že moji synové to jednou budou mít nastaveno stejně,“ říká.

Úspěšný náměstek primárora

Zkušenosti v městské samosprávě sbírá již třetí volební období. Vyzkoušel si práci v koalici, v minulém volebním období působil v opozici, kdy pracoval jako předseda kontrolního výboru zastupitelstva, a nyní své bohaté zkušenosti uplatňuje jako mimořádně respektovaný člen současné Rady města Přerova.

Před volbou prvním náměstek primátora pracoval jako živnostník v oboru správy nemovitostí a investiční výstavby. Svůj obor proto velmi dobře zná a nabyté zkušenosti může uplatnit ve prospěch městské samosprávy. V současné době jej nejvíce zaměstnává práce pro občany Přerova. Má na starosti investice ve městě, komunální služby a majetkoprávní záležitosti. V nepřítomnosti primátora řídí celé město.

Michal Zácha je členem Občanské demokratické strany již 18 let. Postupně vedl místní i oblastní sdružení ODS a nakonec jej kolegové vybrali za předsedu celé regionální organizace v Olomouckém kraji. Před dvěma lety stál u zrodu unikátního projektu Pomáháme městu, v němž Občanská demokratická strana spojila síly s přerovskými osobnostmi a společně výrazně uspěly v komunálních volbách.

Zdroj: archiv Michala Záchy

Fanoušek sportu

Ve volném čase se věnuje svým synům, které vede ke sportu, konkrétně k fotbalu, který všichni hrají. Během víkendů jej najdete jako fanouška na fotbalových zápasech milovaných Kozlovic nebo třeba na některém ze závod v oblíbené přerovské Rokli. Baterky podle svých slov pomyslně dobíjí při práci na chalupě. „Pracovat rukama, opravit kus podlahy, natřít plot nebo posekat hromadu dříví, to je to je pro mě nejlepší relax. Vyčistím se při tom hlavu a můžu se vrátit do práce na radnici sice s mozoly, ale plný elánu,“ dodává Zácha. A když mu zbude trocha času, rád si vyrazí na své motorce na projížďku moravskou krajinou.

Zdroj: archiv Michala Záchy

zadavatel/zpracovatel: ODS