Návštěvníci se tak druhý zářijový víkend od 10. do 12. září mohou těšit na hektolitry burčáku, kvalitního vína, bohatý doprovodný program, hvězdy českého a slovenského hudebního nebe, ale také například na panelovou diskuzi se známými hosty.

Milovníkům hudby srdce rozjásá kapela No Name, Olympic, Mig 21, Jelen, The Tap Tap. Dále se můžou klienti těšit na vystoupení zpěváka Bena Cristovao či zpěvačku Martu Jandovou. Na Náměstí vystoupí kapely jako je Arrhythmia, Voilá a další. Na zámku, konkrétně v Gajdošově sále, se v sobotu uskuteční panelová diskuze s podtitulem „Cesta vína naším životem“. Hosty panelové diskuze budou prof. Ing. Josef Balík, PhD., Eliška Hašková Coolidge, prof. MUDr. Jan Pirk, DrSc, a Zbigniew Jan Czendlik. Moderovat bude opět Libor Nazarčuk.

I v letošním roce se připravuje královský průvod a přijede i královna Chantall Poullain. Slavnostní zahájení vinobraní se uskuteční v 16.30 hodin na Náměstí.

Pálavské vinobraní je kombinací kvalitního vína a hudby. Neodmyslitelnou roli má samozřejmě víno. „Po celé tři dny si tak návštěvníci mohou užít prestižní Národní soutěž vín mikulovské vinařské podoblasti spojené s veřejnou ochutnávkou 651 vzorků vín, 68 vín ze soutěže Česká biopotravina roku 2021 a řadou doprovodných akcí,“ představila hlavní vinařský program ředitelka Mikulovské rozvojové Petra Eliášová: „Mistrem vinařem se může stát každý, kdo se pustí do soutěže „Po stopách vinaře“ o historii vinařství, života a práce na vinici,“ doplnila Eliášová. Víno ve všech svých podobách mohou návštěvníci degustovat na každém koutu Mikulova, ať už na zámku, jeho zahradě i celém okolí. Oblíbeným degustačním místem bude jako každý rok vinařské městečko v Kapucínské ulici.

Pálavské vinobraní? BUDE!Zdroj: palavske-vinobrani.czKompletní program i řadu užitečných informací o vstupenkách, dopravě, ubytování nebo parkování najdou zájemci na stránkách www.palavske-vinobrani.cz. Permanentka na 3denní program vinobraní stojí do konce srpna 600 korun a na místě je vstupné na všechny tři dny za 700 korun. Děti do 12 let a držitelé průkazu ZTP, ZTP/P vstupné neplatí.

Pořadatelé také dávají na vědomí, že pouze se vstupenkou zakoupenou v předprodeji má návštěvník garantovaný vstup na Pálavské vinobraní. S ohledem na možná kapacitní opatření vlády se může stát, že se pokladny v průběhu akce budou muset uzavřít. Proto všem zájemcům je doporučeno, aby si vstupenku zakoupili předem a zajistili si tak jistý vstup na akci.