Na start se mohou postavit všechny generace. Sportovci i ti, kteří běh na čas zkusí poprvé a chtějí si především užít atmosféru místa, které jinde v republice nenajdete.

„Chceme pozvat do našeho města a okolí všechny lidi, kteří rádi objevují místa, která v minulosti byla často nedostupná a sloužila jiným účelům. Aby se sami přesvědčili, jak se krajina může proměnit a stát se přístupnější pro aktivní pohyb nebo odpočinek. Věřím, že každý návštěvník si zde najde své místo jak pro aktivní sportování, tak pro klidný odpočinek“, dodal Andrzej Bizoń náměstek primátora Karviná.

Zdroj: POHO50, z.s.

„Běžci mohou při registraci vybírat z několika tratí. Pro děti jsou připraveny tratě v délce 80 až 1500 metrů a nejdelší, která má 50 kilometrů je Mistrovstvím ČR a také správnou výzvou pro milovníky běhu. Oproti loňskému prvnímu ročníku čeká na závodníky vylepšená trasa nejdelšího závodu, která nabídne neopakovatelné výhledy a součástí závodu POHO50 se stane i 19. ročník Městského běhu Karvinou na 10 km", řekla ředitelka závodu Marcela Krplová.

Zdroj: POHO50, z.s.

Start nejdelšího závodu proběhne v blízkosti loděnice v Parku Boženy Němcové. Trasa po pár stovkách metrů závodníky přivede na malebný břeh řeky Olše, odkud je po asfaltovém povrchu nasměruje k lázním Darkov, kde bude umístěna hlavní občerstvovací stanice. Přes Darkovský most běžci dorazí k jedné z nejatraktivnějších částí závodu, ke Karvinskému moři. Při vytýčení nové trasy organizátorům závodu výrazně pomohl severomoravský krajochodec Luděk Pasecký. „Závodníci se zkušenostmi z maratonu v Praze jistě ocení, že oproti tamním rovinkám podél řeky v Podolí a na Smíchově, kde pocitově vždy běžíte proti větru a do kopce, ať již míříte tam či nazpět, je dlouhý úsek podél řeky Olše naopak velmi svižný a rychle mizí pod nohama,“ dodal autor trasy na 50 kilometrů. Pohled na fotogenické jezero, který se podle něj běžcům naskytne po vyběhnutí z lesa u Doubravy, je téměř nepopsatelný.

Zdroj: POHO50, z.s.

„S krajem, který je neodmyslitelně spojen s těžbou uhlí má naše RBP, zdravotní pojišťovna velmi blízký vztah. Rozvoj pohornické krajiny nabízí nové příležitosti. Pohyb, sport a zdravý životní styl RBP pravidelně podporuje a proto jsme součástí tohoto sportovního svátku“, přiblížil Antonín Klimša, výkonný ředitel RBP, zdravotní pojišťovny.

Zdroj: POHO50, z.s.Velmi pečlivě jsou už připraveny i nejoblíbenější trasy na 6 a 10 kilometrů i štafeta 4 x 6 km, kterou si v loňském ročníku nejvíce užily týmy sestavené z pracovních kolegů. I letos organizátoři závodu POHO50 finančně podpoří mladého sportovce Ondru, který měl náročný příchod na svět a ani další roky nejsou pro něj po zdravotní stránce jednoduché.

„Registrace na závody je v plném proudu, takže pokud si chcete užít závod mimo město v unikátním prostředí, tak si stačí obstarat pohodlné oblečení, kvalitní boty a na našich stránkách udělat včas registraci“ vzkazuje Markéta Uherková koordinátorka závodu.

Zdroj: POHO50, z.s.

REVÍRNÍ POHODOVÁ PADESÁTKA POHO50
Datum konání závodu: 25. 6. 2023
Místo a čas prezence: 25. 6. 2023 od 7:00 do 12:00 hodin Areál Lodičky, park Boženy Němcové, Karviná
HLAVNÍ ZÁVODY: 50 km, 21 km, 10 km, štafeta 4 x 6 km, Pohodová 6 km
DOPROVODNÉ: Běhy dětí
MÍSTO START/CÍL: Karviná, areál Lodičky
Povrch: převážně asfaltový
Oficiální webové stránky: www.poho50.cz
Facebook: https://www.facebook.com/poho50.cz

Zdroj: zadavatel inzerce