Ve 13. ročníku soutěže získal vítězství již po druhé. Kvíčerovská pekárna, která chléb vyrábí, může značku „Regionální potravina“, kterou přiděluje Ministerstvo zemědělství ČR, používat po dobu čtyř let. 

Zdroj: ZadavatelZákladem Polického chleba je žitný kvas, pšeničná a žitná mouka. Chléb se peče tradičním způsobem v parní peci. Vyznačuje se výraznou chlebovou vůní a typickou navinulou chutí po dobře vyzrálém žitném kvasu. Má zlatohnědou barvu s křupavou kůrkou a výrazně pomoučenou spodní stranu. Právě díky své jedinečné chuti je vyhledávaný místními obyvateli a žádaný zákazníky v celém Královehradeckém kraji. 

Poctivá ruční výroba, původní receptura, láska k řemeslu a klasické pečení, dělají z Polického chleba pochoutku, která se vám nikdy nepřejí. Kvíčerovská pekárna, která původní Polický chléb vyrábí, je regionální rukodělná pekárna. Dbá na zachování tradiční ruční výroby chleba a pečiva.

Kromě Polického chleba vyrábí ještě další druhy chlebů, běžné a jemné pečivo, dorty a zákusky.

Zdroj: Zadavatel