Již březnem tak začíná, kvůli dlouhodobým změnám podnebí, téměř 10ti měsíční sezóna klíšťat, která může naše psy či kočky nejen obtěžovat, ale také nakazit nebezpečnými infekčními chorobami jako jsou známá lymeská borelióza a bohužel nově i velmi nebezpečná babesióza. Tyto infekce mohou končit i smrtí. Naneštěstí je až 25 % klíšťat v přírodě infekčních a tak doporučujeme pořídit domácím mazlíčkům vhodnou preventivní ochranu, a to nejlépe u veterinárních lékařů, kteří vaše zvířata znají nejlépe a vyberou pro ně ten nejvhodnější přípravek, jelikož mají k dispozici i ta nejmodernější veterinární antiparazitika. Patří k nim prověřený hit posledních let - ochucené tablety pro psy s až tříměsíčním účinkem proti klíšťatům a blechám, moderní spot-on přípravky, které se aplikují psovi nebo kočce na krk a chrání také až tři měsíce nebo psí antiparazitární obojky jako je například voděodolný Scalibor, který chrání před klíšťaty 5- 6 měsíců.

Nečekejte s ochranou až na chvíli, kdy na svém zvířeti najdete první klíště, klidně by to totiž mohlo být jedno z té čtvrtiny infikovaných. Více informací o nemocech přenášených parazity najdete na webu www.zdrave-zvire.cz. O vlivu změn jednotlivých ročních období na domácí mazlíčky se dozvíte více na www.protectourfuturetoo.com/cz.

Zapojte se s námi do soutěže o 4 antiparazitální obojky Scalibor.

Stačí jen správně odpovědět na otázku:

Jak se jmenuje aplikace na webu www.protectourfuturetoo.com/cz, která vás po zadání směrovacího čísla poradí o aktuálním počasí a poradí, jak chránit své mazlíčky před jeho vlivy?

a)PET WEATHER

b) PET METEO

c) PET FORECAST

Odpovědi zasílejte od 9. září do 12. září na e-mailovou adresu soutez@denik.cz

Vyhrává 20., 40., 60., 80. správná odpověď.