Již více než třicet let vyrábí rodinná firma Petr Hobža Strážnické brambůrky z těch nejlepších odrůd brambor, které před smažením neprocházejí procesem blanšírování. To znamená, že nejsou proplachovány v horké vodě a díky tomu si zachovávají pravou bramborovou chuť. Zkrátka žádné chipsy, ale skutečné brambůrky smažené zásadně na řepkovém oleji. „Pokud z brambory vypláchnete její hlavní složky cukr a škrob, tak ji zbavíte klasické bramborové chuti. O to víc ji pak musíte dochucovat. Je pravda, že blanšírování usnadňuje výrobcům chipsů proces výroby, protože tak mohou používat širší spektrum odrůd brambor. My jsme se však touto cestou vydat nechtěli," říká Petr Hobža ml.

Zapojte se s námi do soutěže o šest krabic plných Strážnických brambůrků mix příchutí!

Stačí jen správně odpovědět na otázku:

V jakém roce se začaly vyrábět Strážnické brambůrky se štiplavou příchutí hořčice?

a)      2017

b)      2018

c)       2019

Nápovědu najdete na www.hobza.cz

Odpovědi zasílejte od 2. července do 5. července na e-mailovou adresu soutez@denik.cz

Vyhrává 10., 50., 100., 150., 200. správná odpověď.