Střední škola stravování a služeb Karlovy Vary je vzdělávacím subjektem se stoletou tradicí, bohatými zkušenostmi a kvalitním zázemím. Vzdělávací nabídku gastronomických oborů doplňuje velmi populární obor Kadeřník. Vzdělávání je poskytováno v tříletých oborech s výučním listem, čtyřletých oborech s maturitní zkouškou i formou nástavbového studia.

Sídlem školy je historická budova v malebném prostředí Ondřejské ulice přímo nad lázeňským centrem města, kde probíhá teoretická výuka žáků. Nově zrekonstruovaná budova školy je pro potřeby výuky kvalitně vybavena odbornými učebnami, informačními technologiemi, didaktickou technikou i moderními bezpečnostními systémy.

Mimořádnou pozornost věnuje škola praktickému vyučování žáků, které probíhá v provozech významných a renomovaných hotelových společností i restaurací města a regionu. Žákům je poskytováno mnoho příležitostí získat ve zvoleném oboru nadstandardní vědomosti a dovednosti.

Neodmyslitelnou součástí školy je restaurace La Hospoda, kde kromě odborného výcviku žáků probíhá každoročně řada gastronomických kurzů, seminářů i prezentací vedených uznávanými odborníky. Žáci se pravidelně účastní odborných soutěží, v nichž získali mnohá ocenění. Zahraniční aktivity včetně odborných praxí jsou zaměřeny na Německo a Itálii. Odborné práce žáků doprovázejí významné společenské akce města i kraje. Absolventi školy působí v gastronomii a hotelnictví na mnoha významných profesních postech.

Škola je členem Asociace hotelů a restaurací ČR a Asociace kuchařů a cukrářů ČR, se kterou každoročně pořádá prestižní celostátní gastronomickou soutěž žáků středních škol „Lázeňský pohárek“. Škola je též nositelem našeho nejvyššího gastronomického vyznamenání, zlatého řádu Magdaleny Dobromily Rettigové.

Pro žáky oboru Kadeřník má škola k dispozici nové kadeřnictví a v tomto oboru se může pochlubit i ziskem titulu juniorského mistra Evropy v roce 2019. 

Učte se s námi chutě s chutí ! 

Nabídka oborů pro přijímací řízení na školní rok 2022/23

Čtyřletý obor ukončený maturitní zkouškou
● 65-41-L/01 Gastronomie a hotelnictví 

Tříleté obory ukončené výučním listem
● 65-51-H/01 Kuchař, kuchařka
● 65-51-H/01 Číšník, servírka
● 65-51-H/01 Číšník, barman, barista
● 29-54-H/01 Cukrář
● 69-51-H/01 Kadeřník
● 65-51-E/01 Stravovací a ubytovací služby

Nástavbové studium
● 65-41-L/51 Gastronomie (denní) 

info@ssstravovani.cz
www.ssstravovani.cz