Aktuálně finalizují stavbu East Gardens ve Strančicích u Říčan, G-Residence v Unhošti a právě začínají budovat Forest Views v Dařboži. Developerská společnost Getberg, kde je Kamil Dunaj ředitelem developmentu, staví jedny z dnes nejzajímavějších rezidenčních projektů v okolí Prahy. V rozhovoru se Kamil Dunaj svěřil, že ho nejvíce těší, jak jejich projekty přinášejí lidem kvalitní a zároveň dostupné bydlení, ale i vytvářejí nové komunity a podporují sousedské vztahy. To jsou hodnoty, které vnáší Getberg do všech svých projektů.

Kamil Dunaj, ředitel developmentu společnosti GetbergKamil Dunaj, ředitel developmentu společnosti GetbergZdroj: Getberg

Jakým projektem nyní nejvíce žijete?

Aktuální projekt Forest Views v Dařboži již dle plánu začal stavbu. A pouhých několik týdnů od zahájení předprodeje hlásí již více než 40 % prodaných domů a bytů z první etapy. Lidé zde nejvíce láká bydlení v krásné přírodě kousek od Prahy, a to za ceny, které jsou v lokalitě velmi příznivé. Ceny domů se zahradou začínají na 3+kk za 7,5 mil Kč, což znamená splněný sen pro mnohé, kteří v Praze na vlastní bydlení nedosáhli.

Jak je tento projekt rozsáhlý?

Forest Views je jeden z největších projektů ve Středočeském kraji a přinese do místa asi 600 dalších obyvatel. Obsahuje celkem 115 nových řadových domů a 50 bytů, plus ještě komerční zónu. Navíc nyní plánujeme ještě další etapu projektu. Rozhodně se dá říct, že to bude nová rezidenční čtvrť a my do ní chceme přinést co nejvíce se dá. Je to velký rozvoj pro okolí a my to bereme velmi zodpovědně. Samozřejmě plánujeme přinést do lokality i více občanské vybavenosti.

Proč právě okolí Prahy?

Především je to kvůli životnímu stylu. Lidé jsou z rychlé Prahy unavení, neustále se dusí smogem a chtějí více prostoru. Spousta našich zákazníků chce pro děti šťastnější dětství a poskytnout jim plnější život v obklopení přírody, přátelské sousedy a život v komunitě. Blízkost hlavnímu městu je však pro mnoho lidí důležitá, ať už z hlediska práce a kontaktu s kulturou a společenským životem.

Zdroj: Getberg

A podle čeho vybíráte konkrétní lokality?

V tomto ohledu máme dvě hlavní priority. První je vynikající dostupnost ať už se jedná o vlak nebo o dobrou dostupnost automobilem. Druhou prioritou je přítomnost přírody. To jsou totiž faktory, které v lokalitě nijak snadno nezměníte. Nelze jen tak vysázet les nebo vybudovat vlakové nádraží, ale přivést do lokality občanskou vybavenost – obchod, restauraci, veřejné prostory, to už udělat můžeme. Nejnověji budeme pak tento scénář realizovat v kladenském Dubí v projektu Icon Park, který jsme představili nedávno.

Icon Park je také již aktuální?

Ano, na jaře zde začneme stavět. V Icon Park postavíme celkem 230 bytů s dispozicemi od 1+KK do 4+KK a budeme pracovat také na celkové revitalizaci oblasti. Vybudujeme zde pak také další občanskou vybavenost, kterou lokalita potřebuje, jako je obchod, kavárna a školka. Navíc také velký park a cestu kolem projektu nabízející možnosti sportovního vyžití.

Využíváte při stavbě nové technologie?

Projekty stavíme s ohledem na nové technologie a přemýšlíme vždy do budoucna. Chceme, aby si nemovitosti udržely hodnotu co nejdéle a také co nejvyšší, čemuž pomáhá nadčasový design a připravenost na budoucí technologie. Ke každému domu tedy zahrnujeme již v projektu přípravu na bezdrátový Smarthome nebo nabíjecí stanici pro elektroauto. V klientských změnách je možné zařídit i fotovoltaiku.

Zdroj: Getberg

Jak byste charakterizoval projekty Getbergu, mají nějaký společný rys?

Daří se nám nacházet a přinášet do širšího povědomí nová zajímavá místa v okolí Prahy. Ať už se jedná o Modrý Platan ve Vysokém Újezdě či Strančice u Říčan a zdejší projekt East Gardens, kde jsme v minulém roce prodali poslední volné jednotky. Aktuálně pak zmíněnou Dařbož a nejnověji Dubí u Kladna. Specializujeme se prostě na kvalitní bydlení s přidanou hodnotou v okolí hlavního města. Zatím, co se ostatní developeři většinou soustředí na Prahu, my lidem dáváme vyšší úroveň života blízko přírody, navíc za nižší náklady. Přinášíme tak lidem nový životní styl. Getberg totiž nejen, že staví nové bydlení, ale vytváří i nové komunity a podporuje sousedské vztahy. To je pro nás hodnota, kterou vnášíme do všech našich projektů.

Co plánujete do budoucna?

Určitě budeme dál objevovat nové lokality s potenciálem růstu a vytvářet zajímavé a dostupné projekty v okolí Prahy. Zajímají nás místa, kde můžeme vybudovat celou infrastrukturu a přidat do lokality další přidanou hodnotu. Konkrétně jednáme o více projektech, z nichž každý přinese lidem něco trochu jiného, ale vždy v duchu našeho charakteristického rukopisu. Chceme, aby u nás každý našel bydlení, které co nejvíce splňuje jeho představy. Ať již se jedná o větší či menší dům nebo byt pro jednotlivce i rodinu.

Více na www.getberg.cz.